Terme Tuhelj otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190726_Kamp_Terme-Tuhelj_1.jpg

Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.

Glamping naselje, koji spaja glamur i kampiranje, Terme Tuhelj realiziraju u suradnji s austrijskim partnerom Gebetsroitherom i njime se dodatno pozicioniraju među veće i sadržajnije kamp resorte u Hrvatskoj, posebice u kontinentalnom dijelu s bazenskim kompleksom Vodenim planetom na 15 tisuća metara kvadratnih.

Kupanje na bazenima uz mjere i ograničenje broja 

U ljetnim mjesecima broj kupača dnevno doseže više stotina, što će ovog ljeta biti ograničeno u skladu s preporukama HZJZ-a, pri čemu u prvim danima i ne očekuju velik broj kupača.

"Ljudi su još oprezni, a ni vrijeme nije baš sklono, no u petak pripremamo program otvorenja, naravno uz sve propisane zaštitne mjere na bazenima, od osiguravanja razmaka od 1,5 metra između ležaljki do dezinficiranja opreme, ruku, nogu, obuće i prozračivanja prostora. To preporučujemo i gostima, primjerice razmak u vodi i izvan od 1,5 metra te pridržavanje drugih mjera", ističe za Hinu direktor Termi Vasja Čretnik.

Sve mjere primjenjuju i u hotelu Well, kojeg otvaraju 5. lipnja, te u kampu Vita, u kojem, uz postojećih 56 kamp mjesta, planiraju do sredine lipnja dovršiti uređenja novog glamping naselja s 36 luksuznih mobilnih kućica, bazenima, wellnessom, restoranom i drugim sadržajima.

Cijene slične lanjskima, ovise i o 'punjenju' i potražnji  

Ne iznoseći procjene turističkog prometa i prihoda u odnosu na 2019., Čretnik vjeruje da će se tržište uslijed otvaranja granica i bolje epidemiološke situacije sve više otvarati te da će uskoro imati dosta kupača na bazenima, a s vremenom i više noćenja.

"Ne planiramo sniženje cijena ulaznica na bazene, a i ukupno skoro već dvije godine primjenjujemo sistem fleksibilnih cijena, što znači da cijene noćenja ili polupansiona ovise o popunjenosti hotela i potražnje te se mijenjaju tri puta tjedno i taj ćemo sistem zadržati i sada", kaže Čretnik. 

S punjenjem kapaciteta su krenuli još početkom svibnja bez poznatog datuma otvaranja, po principu da je cijena bila najpovoljnija u prvom tjednu po otvaranju, a nakon toga su popusti 'padali' do zadnjeg, četvrtog tjedna od otvaranja.

Tu akciju su prvenstveno pokrenuli na domaćem tržištu pa dodali i Sloveniju, a ocjenjuju je uspješnom, posebice jer gosti nisu točno znali termin rezervacije, nego su se samo očitovali na dan u tjednu po otvaranju.

"Tako smo bukirali više od 3.000 noćenja za lipanj, većinom gostima iz Hrvatske, a još od prije krize imamo i rezervacije za više od 7.500 noćenja u srpnju i kolovozu, koje nisu bile stornirane, većinom su iz drugih zemalja gdje još čekaju upute oko režima prekograničnih putovanja", kaže Čretnik.

S druge strane, za termine do 20. lipnja primili su otkaze rezervacija dijela stranih gostiju, a toga bi moglo biti još.

Individualnih upita turista, osim domaćih, za lipanj skoro i nemaju, ali imaju rezervacija za poslovne skupove, kojih bi na jesen, ako sve bude u redu, moglo biti i više nego lani.

Zaposlenih nešto manje

Zbog manje popunjenosti i zaposlenih će ovoga ljeta biti nešto manje, a prijavili su se i za državne mjere pomoći gospodarstvu te su im odobrene za 174 radnika u ožujku.

"Trenutno nema otpuštanja, radnici koriste slobodne dane i godišnje odmore dok je hotel zatvoren, a za nekoliko njih kojima je istekao ugovor o radu on nije produžen zbog nastale situacije", kaže Čretnik, dodajući da od Vlade očekuju produženje dijela mjera zbog činjenice da će oporavak biti spor, a tako će se očuvati radna mjesta u turizmu.

Vezano za vlasnika Termi Tuhelj, slovenske Terme Olimia iz Podčetrteka, Čretnik iznosi da su i oni počeli s postupnim otvaranjem - smještajne objekte planiraju otvoriti 5. lipnja, a tjedan poslije termalni park Aqualuna (na otvorenom). (Hina)

Ostale vijesti