Terme Sveti Martin domaćin drugog Bio Gi Foruma – otvoren jedinstven biodinamički vrt

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/190303_termelifeclass2.jpg

U subotu je u LifeClass Termama Sveti Martin održan drugi Bio GI Forum, uz sudjelovanje poznatih imena iz svijeta poljoprivrede, s ciljem obilježavanja rođendana dr. Rudolfa Steinera te početka radova na prvom biodinamičkom vrtu. Događaj su podržali Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Mreža za ruralni razvoj. Na izradi biodinamičkog vrta sudjeluju Terme Sveti Martin, Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca i Agronomski fakultet iz Zagreba. Terme brinu o zdravlju gostiju, pa su u ponudu zdravijih i kvalitetnijih namirnica uključeni lokalni poljoprivrenici koji su prihvatili biodinamičku poljoprivredu te su njihovi proizvodi svakodnevno u ponudi gostima.

Generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin Igor Nekić, naglasio je kako je otvorenje radova na biodinamičkom vrtu izvrsna prilika za pozicioniranje Termi na turističkom tržištu kao prave Healthness destinacije koja zaista u punom smislu riječi brine o kvaliteti usluge. Healthness koncept u Termama Sveti Martin osmišljen je ne samo da gosti za vrijeme boravka jedu domaće i zdravo, već da i sami postanu osviješteni, promijene svoj stil života, te da i po povratku kući nakon odmora primjene neke od naučenih stvari i u praksi.

Na raspravi s temom „Bio u sektoru hrane i turizma“ sudjelovali su Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore, prof. dr. sc. Zoran Grgić s Agronomskog fakulteta Zagreb, Rudi Grula iz turističke zajednice Međimurske županije te Branka Mrakužić ispred Grada Zagreba.

Na panel raspravi „Bio potencijal hrvatskih regija“ sudjelovali su dr. sc. Josip Križanić ispred saborskog odbora za poljoprivredu, Krešimir Ivančić ispred Ministarstva poljoprivrede, župan istarske županije Valter Flego te međimurski župan Matija Posavec.

Okupljene je putem video linka pozdravio Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu, koji je napomenuo kako je bitna sinergija cijele zajednice ne bi li uspjeli u promociji biodinamičke poljoprivrede.

Na događaju je sudjelovao i Helmy Abouleish, predsjednik Demeter Internationala koji je sve prisutne pozvao u Egipat na jednu od najvećih biodinamičkih farmi na svijetu da i sami vide kako se iz pustinjskog pijeska može napraviti poljoprivredna oaza.

Pisane vijesti