Swiss nastavlja s letovima Zürich-Zagreb

Slika /arhiva/210415_swiss_001.jpg

Švicarska zrakoplovna kompanija Swiss International Air Lines, nastavit će i u zimskom redu letenja s izravnim letovima iz Züricha prema Zagrebu i to četiri puta tjedno.

Te planove, koje je Swiss najavio još u travnju kada je počeo sa sezonskim letovima za Zagreb, direktor Swissa za Austriju, središnju i istočnu Europu Bernhard Wodl u srijedu je potvrdio hrvatskim novinarima koji su ovih dana u organizaciji Swissa i švicarske turističke organizacije u studijskom posjetu Luzernu i regiji.

"Zadovoljni smo sezonskim svakodnevnim letovima Zürich-Zagreb i Zürich-Split na kojima smo imali popunjenost oko 90 posto, a u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb nastavljamo letove za Zagreb i u zimi očekujući sličan rezultat", kazao je Wodl.

Zimski letovi počet će odmah nakon sezonskih, krajem listopada.

O planovima za Hrvatsku za iduću godinu Wodl za sada nije mogao iznijeti više detalja, ali je dodao da planiranjem i fleksibilnošću cijena svake godine uspijevaju zabilježiti stabilan rast u svom poslovanju.

To, kako očekuje, neće poremetiti ni jačanje švicarskog franka u odnosu na euro, iako napominje da se to negativno odražava na poslovne operacije.

"Kretanja švicarskog franka i njegovo jačanje u odnosu na euro i druge valute ima negativni utjecaj na poslovne operacije, ali s obzirom na niske cijene nafte vjerujemo da ćemo i ovu godinu završiti s prometom nešto većim od lanjskog", kazao je Wodl.

Swiss je u suradnji sa švicarskim turističkim sektorom ove godine razradio niz novih turističkih proizvoda za Švicarsku koji se posebno temelje na integriranom javnom prijevozu, po čemu je Švicarska među najboljima u svijetu.

Tako je od ovoga ljeta u turističkoj ponudi velika tura koja uključuje putovanje Švicarskom vlakom i i drugim prijevoznim sredstvima poput brodova, uspinjača, autobusa i automobila, za što je potrebna samo jedna karta tzv. 'swiss travel pass' kojom putnici za prijevoz štede 50 posto. Ta karta uključuje obilazak više od 75 švicarskih gradova, 115 hotela kao i besplatne ulaze u gotovo 500 muzeja, izlete i posjete brojnim atrakcijama.

(Hina)



Pisane vijesti