Svjetski hotelski skup IHIF u Berlinu i o hotelijerstvu na Jadranu

Slika /arhiva/ihif_forum-014.JPG

Aktualna problematika hotelijerstva, investicija i mogućnosti širenja hotelskog businessa na Jadranu bit će tema jednog od panela u sklopu jednog od najvažnijih hotelskih skupova u svijetu International Hotel Investment Forum-IHIF koji će u Berlinu uoči najveće svjetske turističke burze ITB okupiti oko dvije tisuće najjačih igrača u svjetskoj hotelskoj industriji, među kojima i predstavnike hrvatskog hotelijerstva, konzultantskih kuća i druge.

Taj se skup u Berlinu održava oko 15 godina, a ove godine od 3. do 5. ožujka, najavljuju iz zagrebačkog ureda konzultantske kuće Horwath HTL čiji će predstavnici i sudjelovati na skupu.

Panel o hotelijerstvu na Jadranu pod nazivom "Is the Adriatic post-socialist chic destination?" vodit će senior partner Horwath HTL-a iz Zagreba Miroslav Dragičević uz sudjelovanje projekt direktora Golf parka Dubrovnik Ivana Kusalića te nekoliko predstavnika stranih investicijskih kuća i hotelskih lanaca.

Temeljna je ideja panela, kako napominju, propitati je li na Jadranu moguće proširiti granice hotelskog businessa s obzirom na neke projekte koji su u tijeku u Crnoj Gori i Hrvatskoj te na neke koji se planiraju, kao i tko bi mogao dati ozbiljan doprinos restrukturiranju i tržišnom repozicioniranju hrvatskog hotelijerstva.

Osim tog panela na skupu IHIF hotelijerima iz cijelog svijeta brojni stručnjaci i kolege predstavit će i najnovije trendove, primjere investicija i inovacija u hotelijerstvu diljem svijeta, a završnog dana skupa predviđen je i okrugli stol s ministrima turizma na temu kako u pojedinim zemljama animiraju investitore na ulaganja u hotelske i druge turističke projekte. (Hina)



Pisane vijesti