Švicarska razvojna kompanija traži ulagače za turistički projekt u Zablaću

Slika /arhiva/zablacce_sibenik_tz.jpg

Švicarska razvojna kompanija TFI Holding traži investitore u Hrvatsku da sudjeluju u više od 800 milijuna eura vrijednom projektu izgradnje odmarališta na Jadranu, rekao je njezin izvršni direktor, a prenosi Bloomberg.

Kompanija sa sjedištem u švicarskom mjestu Wollerau kupila je 450.000 četvornih metara zemljišta u Zablaću, u blizini Šibenika, za 60 milijuna eura te planira kupiti dodatnih oko 162.000 četvornih metara za izgradnju luksuznog odmarališta s hotelima, vilama, trgovinama i marinom, kao i klinikom i školom, kazao je ranije ovog tjedna Jean-Paul Uldry Bloombergu u intervjuu u Zagrebu.

On je sada u potrazi za investitorima u buduće naselje s oko 2.500 kreveta, te je obišao to područje i s holivudskom zvijezdom Brad Pittom, koji bi također mogao sudjelovati u tom projektu.

Glasnogovornica Brada Pitta Cynthia Prett-Dante nije odmah odgovorila na telefonske pozive i e-mailove Bloomberg Newsa za komentar.

"Tražimo investitore i razmatramo ponude. Hrvatska je sada najbolje mjesto u Europi za ulaganje u turizam. Čista je, sigurna, sa sposobnim ljudima i odličnom infrastrukturom", kazao je Uldry, dodajući da bi izgradnja mogla započeti iduće godine. (Hina)



Pisane vijesti