Sve je spremno za Maraton lađa "Neretva 2010."

Slika /arhiva/PLOČE, 13.8.2010

Tradicionalni Maraton lađa "Neretva 2010.", koji će se održati u subotu, 14. kolovoza, započet će utrku dugu 22,5 kilometra startom ispod mosta u Metkoviću a nastaviti preko Opuzena, Komina i Rogotina sve do cilja u Pločama.

U maratonu će sudjelovati više od 30 lađarskih ekipa, a pobjednik osvaja 28 kilograma težak prijelazni štit kneza Domagoja.

U Turističkoj zajednici Grada Ploča, koja je jedan od organizatora tog jedinstvenog turističkog i športskog-rekreacijskog spektakla očekuju da će taj športsko-rekreacijski spektakl s obje obale Neretve vidjeti više od 50.000 Neretvana, stranih i domaćih gostiju, a očekuje se i dolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, predsjednika Sabora Luke Bebića kao i drugih dužnosnika.

Organizator maratona osigurao je brod za uzvanike, goste i sponzore, a Hrvatske željeznice vlak sa četiri vagona koji će od Metkovića do Ploča pratiti rutu maratona.

Prošle je subote u Opuzenu održano lađarsko prednatjecanje za startne pozicije, gdje je prvo mjesto osvojila lađarska ekipa Stabline kod Ploča, dugi su bili "Gusari" iz Komina dok je treće mjesto osvojila lađarska ekipa "Južnjak" iz Ploča. (Hina)


Pisane vijesti