Susret izraelskog i hrvatskog ministra turizma – Ostojić i Misezhnikov o investicijama i razmjeni znanja

Slika /arhiva/20120626_susret_Ostojić_Misezhnikov_web1.JPG

Ministar turizma RH Veljko Ostojić održao je danas sastanak s ministrom turizma Države Izrael Stasom Misezhnikovim. Glavna tema ovog bilateralnog susreta bila je turistička suradnja Hrvatske i Izraela, s posebnim naglaskom na promotivne planove i aktivnosti, odnosno jačanje turističkog prometa dviju zemalja. Oba ministra su se složila kako je produljenje turističke sezone jedan od ključnih ciljeva, a istaknuta je i važnost razmijene znanja i iskustava o turističkoj infrastrukturi te edukacije i treninga turističkog osoblja. Ministri su razgovarali i o mogućnostima razmijenjivanja i uvođenja menadžerskog „know-how-a“ u turistička poduzeća obiju zemalja te o mogućnosti susreta hrvatskih i izraelskih predstavnika turističkih agencija i turoperatora koji bi razmijenili iskustva oko kreiranja novih proizvoda kao motiva dolazaka, koji su nezaobilazan čimbenik jačanja razmjene turista.

Ministar turizma RH Veljko Ostojić održao je danas sastanak s ministrom turizma Države Izrael Stasom Misezhnikovim. Glavna tema ovog bilateralnog susreta bila je turistička suradnja Hrvatske i Izraela, s posebnim naglaskom na promotivne planove i aktivnosti, odnosno jačanje turističkog prometa dviju zemalja.

 

Ministar Misezhnikov naglasio je kako između Hrvatske i Izraela postoji veliki turistički potencijal koji treba dodatno jačati i njegovati jer je Hrvatska sve zanimljivije odredište turistima iz Izraela. Ovu tvrdnju potvrđujuslužbeni statistički podatci prema kojima je prošle godine Hrvatsku posjetilo preko 30 tisuća izraelskih turista, dodao je ministar te naglasio kako bi jačanjem promotivnih aktivnosti i prometnih veza, u narednim godinama broj izraelskih turista u Hrvatskoj mogao biti znatno veći. 

Misezhnikov je također istaknuo kako izraelski gospodarstvenici traže nova tržišta za investicije, stoga će se u budućnosti posebna pozornost posvetiti razmjeni informacija i podataka u svezi uzajamnog ulaganja od strane privatnih ulagatelja, kao i u svezi uvjeta realizacije konkretnih projekata.

Ministar Ostojić upoznao je izraelsku delegaciju s mogućnostima ulaganja u Hrvatsku te predstavio nedavno izrađen Katalog investicija koji sadrži osnovne informacije o turističkim objektima u državnom vlasništvu nad kojima slijedi proces privatizacije.

Oba ministra su se složila kako je produljenje turističke sezone jedan od ključnih ciljeva, a istaknuta je i važnost razmijene znanja i iskustava o turističkoj infrastrukturi te edukacije i treninga turističkog osoblja. Ministri su razgovarali i o mogućnostima razmijenjivanja i uvođenja menadžerskog „know-how-a“ u turistička poduzeća obiju zemalja te o mogućnosti susreta hrvatskih i izraelskih predstavnika turističkih agencija i turoperatora koji bi razmijenili iskustva oko kreiranja novih proizvoda kao motiva dolazaka, koji su nezaobilazan čimbenik jačanja razmjene turista.

Na sastanku su uz ministre bili prisutni i pomoćnici ministra turizma RH, Želimir Kramarić i Robert Pende, tajnik Kabineta ministra turizma Bernard Zenzerović, veleposlanik Države Izrael u RH, Yosef Amrani, direktor odjela za središnju i južnu Europu u izraleskom Ministarstvu turizma, Yehuda Shen, savjetnica za političke odnose ministra turizma, Talya Keidar te izraelski konzul, Itai Bar Dov



Pisane vijesti