Sunday Times predlaže vikend u Zagrebu

Slika /arhiva/Zg_Panorama.jpg

On-line izdanje britanskog Sunday Timesa savjetuje svoje čitatelje da provedu vikend u hrvatskom glavnom gradu Zagrebu.

Prema pisanju novinara Richarda Greena, „turisti još uvijek nisu okupirali osebujni glavni grad Hrvatske, ali to je samo pitanje trenutka.“

Nadalje, objašnjava kako privlačnost grada leži u činjenici što posjetiteljima nudi zanimljive spomenike, dobru kuhinju i divnu atmosferu. Grad nalikuje na Budimpeštu ili Krakov nakon uljepšavanja, ali prije no što su ih preplavili zapadni proizvodi i masovni turizam. Članak dalje objašnjava kako će turisti vrlo brzo zaposjesti Zagreb jer je s Europom povezan izravnim zračnim vezama, pa autor članka poručuje da ga valja posjetiti još ove godine i u tom slučaju imati „samo za sebe“.

Ima li netko još ikakvih sumnji vezanih uz nedavnu ratnu prošlost, Green uvjerava čitatelje kako Zagreb nije bio dio ratne zone, izuzev jednog raketiranja zgrade Sabora 1991. godine.  Van tog nemilog događaja Zagreb je ostao neokrznut u spomenutom ratnom sukobu. Na kraju teksta se spominje i koliko je hrvatski jezik težak, ali se naglašava i činjenica kako svatko u tom gradu govori engleski jezik i to s osmijehom.



Pisane vijesti