Sunce koncern predložen za partnera Županiji u projektu Stubičkih Toplica

Slika /arhiva/stubicke-toplice-b.jpg

Sunce koncern predložen je za partnera Krapinsko - zagorskoj županiji u ostvarenju zdravstveno - turističkog projekta Stubičke Toplice po modelu javo-privatnog partnerstva, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Krapini.

Odluku da Županijskom poglavarstvu za partnera predloži spomenuti koncern Jake Andabaka donio je Savjet projekta Stubičke Toplica, rekla je zagorska županica Sonja Borovčak.

"Bude li Poglavarstvo prihvatilo spomenuti koncern naredne srijede, deveteročlani Županijski tim za pregovore s partnerom utvrđuje sve ugovorne detalje. Tu su svakako prioriteti koje je Županija od početka isticala: status bolnice kojoj se mora omogućiti dizanje razine usluga, sigurnost sadašnjih zaposlenika i novo zapošljavanje te poštivanje kolektivnog ugovora ", naglasila je Borovčak.

Ako prođu pregovori prema planu, do konca ovog mjeseca očekuje se potpisivanje ugovora s izabranim privatnim partnerom te registracija zajedničkog dioničkog društva, u kojem će Županija biti vlasnikom udjela od 49 posto, rekao je zamjenik županice za gospodarstvo Zorko Vidiček.

Vrijednost projekta bit će oko 109 milijuna eura, a konačna realizacija - od projektiranja, prikupljanja dozvola, građenja, opremanja i uhodavanja, očekuje se u roku 4 godine. Projekt Stubičke Toplice najveće je ulaganje u turizam na području kontinentalne Hrvatske. (Hina)



Pisane vijesti