Studijsko putovanje poljskih novinara u Slavoniju i Baranju

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg
Hrvatska turistička zajednica i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj u suradnji s turističkim zajednicama Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije, organizira studijsko putovanje poljskih novinara u Slavoniju i Baranju.

Poljski novinari će na području Baranje snimiti prilog o turizmu i gastronomskoj ponudi Baranje, a sve u cilju što bolje promidžbe Baranje i njenih turističkih sadržaja.

Ekipa TVP - 2 PR, za emisiju „Putovanja Roberta Makowicza“ u periodu od 28. kolovoza do 5. rujna 2009. godine boravi u Istočnoj Slavoniji i Baranji, budući da je prošle godine u listopadu domaćinima najavljeno snimanje za najpopularniju turističku emisiju u Poljskoj.

Emisija „Putovanja Roberta Makowicza“ već se 10 godina svake nedjelje prikazuje na nacionalnoj poljskoj televiziji TVP, u trajanju od 25 minuta, koja ima prosječnu gledanost više od 4 milijuna ljudi po emisiji, te se repriziraju čak i do dva puta u sljedeće dvije godine na istom TV programu i prikazuju se na kanalu TV Polonia za poljsku dijasporu u svijetu. Do sada je prikazano više od 270 emisija iz cijeloga svijeta.

Marketinška vrijednost svake emisije je oko 3,5 milijuna kuna, a riječ je o kombinaciji putopisno-turističko-kulinarskog sadržaja, gdje Robert Maklowicz, zaštitna marka programa, prikazuje turističke atrakcije, kulturnu i prirodnu baštinu mjesta ili regije gdje se program snima te gastronomska bogatstva mjesta, odnosno regije.

Do sada je o Hrvatskoj snimljeno i prikazano 15 emisija iz navedenog ciklusa, gdje su bile obuhvaćene gotovo sve naše regije, ne samo na obali već i u unutrašnjosti.

Robert Maklowicz jedna je od najpoznatijih osoba u poljskom medijskom prostoru, što potvrđuje i činjenica da se nalazi na Forbes-ovoj listi najutjecajnijih osoba u Poljskoj. Također je i dobitnik Zlatne penkale, nositelj priznanja Academie Cravatice te od nedavno i ponosni vlasnik kuće na Pelješcu. Reference Roberta Maklowicza, njegovog programa te do sada snimljenih i prikazanih 15 emisija u velikoj mjeri doprinijeli su povećanju ugleda Hrvatske u Poljskoj i upoznavanju s njenom kulturom, poviješću i gastronomskim raznolikostima. Sigurno je da će planirane 3 emisije o Istočnoj Slavoniji i Baranji pomoći pri informiranosti poljskih gledatelja o drugim dijelovima Hrvatske, a ne samo Jadranu, ali i zainteresirati ih za dio Hrvatske koju su u prošlosti posjećivali na proputovanju prema Jadranu.


Pisane vijesti