Studija o turističkoj valorizaciji Orahovice

Slika /arhiva/041118-orahovica1.jpg

U Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka danas su javnosti predstavljeni rezultati turističke valorizacije tri lokaliteta na području grada Orahovice: jezero izgrađeno 1962. godine, kamenolom koji je u eksploataciji od 1945. i Ružica grad, utvrda iz 14. stoljeća. Studijski projektni zadatak je prema narudžbi grada Orahovice izradila i predstavila tvrtka «Studije Modrić» iz Zagreba, koja predviđa sanaciju, uređenje i opremanje navedenih lokaliteta s ciljem stvaranja jedinstvenog sportsko-zabavnog centra.

Predstavljanju rezultata studije prisustvovali su državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i pomoćnik ministra za sustav turističkih zajednica i selektivne oblike turizma Robert Baćac te gradonačelnik grada Orahovice Stjepan Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Josip Nemec i drugi predstavnici lokalnih vlasti Orahovice.

Ministarstvo daje snažnu potporu inicijativama u razvoju ruralnih područja kroz implementaciju studije zimsko-planinskog i kontinentalnog turizma, naglasio je Zdenko Mičić i pozvao predstavnike lokalnih vlasti kontinentalne Hrvatske da ponude svoje projekte radi cjelovitog korištenja turističkih potencijala.
Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka je sa svoje tri studije o razvoju zimskog i planinskog turizma do sada dalo prikaz mogućnosti za razvoj 15 centara u Hrvatskoj, od predviđenih 27. Nakon tih studija počela je priprema dokumentacije za razvoj centara: Baške Oštarije, Bjelolasice, Krasnog, Mrkoplja, Sv. Gere, Vrbovskog, Tršća, sjevernog Velebita i sada Orahovice.

Važno je zabilježiti kako se predstavljanje turističkih potencijala Orahovice događa uoči stote godišnjice turizma na ovom području, koju će ovaj grad proslaviti 2005. godine.



Pisane vijesti