Stručni skup "Kreativno korištenje potencijala malih gradova"

Slika /arhiva/121011-nin.jpg

Hrvatska sekcija ECOVAST-a (Europsko vijeće za sela i male gradove), u suradnji s Turističkom zajednicom Nina, organizira skup "Kreativno korištenje potencijala malih gradova – primjer Nina", u subotu, 13. listopada 2012. godine.

Nakon obilaska Nina uz stručno vodstvo o iskustvima stvaranja prepoznatljive turističke destinacije govoriti će predstavnici lokalne turističke zajednice. Polazeći od pozitivnih primjera kreativnog korištenja potencijala malih gradova na primjeru Nina, na okruglom stolu stručnjaci i znanstvenici će predstaviti potencijale malih gradova Zadarske županije za uravnoteženi razvoj kojim se, u okvirima općih procesa globalizacije i slobodnog tržišta, čuvaju lokalni resursi i naslijeđe.

Grad Nin u Zadarskoj županiji već duže vrijeme provodi programe i projekte u kojima se koriste potencijali prirodne i kulturne baštine za održivi gospodarski razvoj. Projekte razvoja turističke ponude bazirane na kulturnoj i prirodnoj baštini prepoznale su hrvatske i međunarodne udruge te je grad Nin dobitnik nekoliko uglednih turističkih nagrada, od kojih se posebno ističe nagrada Europske komisije EDEN - Europska destinacija izvrsnosti za 2010. godinu.



Najave