Štand HTZ-a u Varšavi proglašen najboljim

Slika /arhiva/120423-Stand2.jpg

Na najvažnijem turističkom sajmu u Poljskoj, LATO, održanom od 20. do 22. travnja u Varšavi, Hrvatska turistička zajednica dobila je nagradu za najljepši štand. Organizatori sajma tom su prigodom HTZ-u ponovno uručili specijalno priznanje i “Kristalno sunce” za originalni štand i najprofesionalniji nastup.

Dizajn štanda potpisuje Atelier Propadalo, koji je postigao savršen spoj vizualnog identiteta, specijalnih efekata i funkcionalnosti, o čemu svjedoči činjenica da je već na prvom predstavljanju na sajmu World Travel Market u Londonu, u studenome 2011. godine, izazvao izvrsne reakcije.

Na IFT sajmu u Beogradu, krajem veljače ove godine, HTZ je s novim štandom osvojila nagradu za najbolju nacionalnu prezentaciju i atraktivni štand, na najvažnijem sajmu turizma u Pragu, Holiday World drugo mjesto, a krajem ožujka, na sajmu turizma UITT u Kijevu, nagradu za najbolje efekte na štandu.

Sajam je u dva dana trajanja posjetilo 22.000 posjetitelja, a sudjelovalo je više od 400 izlagača iz 20 zemalja svijeta, koji su osim promidžbenim materijalima i osobnim razgovorima, raznim atrakcijama (ples, glazba, sitni suveniri) nastojali privući posjetitelje. Predstavile su se avio destinacije Mediterana, ali i 13 poljskih regija. Zemlja partner sajma bio je Egipat.

Štand HTZ-a bio je vrlo dobro posjećen te je privukao iznimno veliku pozornost i divljenje, kako posjetitelja, tako i svih suizlagača na sajmu, ali i poslovnih partnera koji su ga posjetili.  Osim opće turističke ponude bili su predstavljeni programi i turistička ponuda šest suizlagača, koji su se predstavili novinarima i poslovnim partnerima, a podijeljena je i velika količina promidžbenog materijala.

U Poljskoj su kod organiziranog prometa najpopularnije destinacije Turska i Španjolska, a potražnja za Egiptom i Tunisom te Grčkom je na razini prošle godine. Kada govorimo o Hrvatskoj, veseli činjenica da je naša zemlja i dalje bez konkurencije najtraženije odredište za individualne goste te se svrstava među tri najtraženija odredišta.

Poljski turoperatori koji u svojim ponudama imaju programe za Hrvatsku trenutačno nemaju većih problema s rezervacijama te najavljuju dobru 2012. godinu. Razina upita i potražnja za informacijama u Predstavništvu HTZ-a u Poljskoj na razini je rekordne 2011. godine, što upućuje i na potencijalno dobar rezultat u segmentu individualaca.



Pisane vijesti