Srce prirode Srakovčić proširilo turističku ponudu

Slika /arhiva/P-FAH-H4179903.jpg

Integralni hotel "Srce prirode Srakovčić" u petak je predstavilo proširenu turističku ponudu s kojom ulazi u sezonu, programe nordijskog hodanja i pješačenja te vožnje biciklom po uređenim stazama. Zajedno s turističkim sadržajima Karlovca, Ozlja i Ribnika, Gorica Lipnička dio je jedinstvene destinacije "Zeleno srce Hrvatske", jedne od ukupno 22 destinacije u projektu "Hrvatska 365", započetog u drugom djelu prošle godine. Taj projekt daje neočekivano dobre rezultate, istaknuo je pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, dodajući da primjerice Rijeka i Opatija kao zajednička destinacija bilježe u prva tri mjeseca ove godine 20 posto više turista i noćenja nego lani, posebice Rijeku, koja bilježi četrdeset postotni rast. "Hrvatska 365" je projekt s naglaskom na pred i posezonu, okrenut je prema promidžbi u velikim gradovima, a zajednička promocija na međunarodnom turističkom tržištu već daje rezultate, jer sadržaji u svakoj od destinacija više ne konkuriraju već se nadopunjavaju, rekao je Ižaković. 

Integralni hotel "Srce prirode Srakovčić" u petak je predstavilo proširenu turističku ponudu s kojom ulazi u sezonu, programe nordijskog hodanja i pješačenja te vožnje biciklom po uređenim stazama. Zajedno s turističkim sadržajima Karlovca, Ozlja i Ribnika, Gorica Lipnička dio je jedinstvene destinacije "Zeleno srce Hrvatske", jedne od ukupno 22 destinacije u projektu "Hrvatska 365", započetog u drugom djelu prošle godine.

Taj projekt daje neočekivano dobre rezultate, istaknuo je pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, dodajući da primjerice Rijeka i Opatija kao zajednička destinacija bilježe u prva tri mjeseca ove godine 20 posto više turista i noćenja nego lani, posebice Rijeku, koja bilježi četrdeset postotni rast. "Hrvatska 365" je projekt s naglaskom na pred i posezonu, okrenut je prema promidžbi u velikim gradovima, a zajednička promocija na međunarodnom turističkom tržištu već daje rezultate, jer sadržaji u svakoj od destinacija više ne konkuriraju već se nadopunjavaju, rekao je Ižaković.

Tijekom travnja provodi se natječaj za odabir novih destinacija za proširenje projekta Hrvatska 365, javilo se 15 novih destinacija iz cijele Hrvatske te će do kraja travnja svi zahtjevi biti obrađeni.

Vlasnik "Srca prirode Srakovčić" Ivica Srakovčić je kazao kako je u Goricu Lipničku u sedam godina uloženo 1,5 milijuna eura, pola su kreditna a pola vlastita sredstva, dok je Ministarstvo turizma poduprlo investiciju s oko 300 tisuća kuna i subvencioniranjem kamatne stope na kredite, tako da nisu opterećeni s više od 2,5 posto kamatne stope.

Na obiteljskom turističkom imanju Srce Prirode Srakovčić smještaj je u malim drvenim kućicama s ukupno 46 ležajeva, građenim po uzoru na stare kuće koje su tu bile u vlasništvu obitelji Srakovčić, ali sa svim potrebnim komforom, uključujući i natkriveni bazen, vinski podrum, autokamp.

Načelnik Općine Ribnik Željko Car naglasio je da stanovništvo može plasirati svoju zdravu hranu ugostiteljima, a gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić smatra uspjehom što različiti subjekti u kratkom vremenu od početka projekta više nisu konkurencija. Kroz projekt svi surađujemo, privatnici, institucije i jedinice lokalne samouprave, rekla je.

(Hina)



Pisane vijesti