Sporazumi za promociju i prodaju usluga zdravstveno-medicinskog turizma

Slika /arhiva/110706-medic-t.jpg

Udruga za razvoj medicinskog turizma potpisala je danas pet sporazuma s krovnim turističkim udrugama, institucijama i tvrtkama koji bi trebali pridonijeti jačoj promociji i prodaji usluga zdravstveno-medicinskog turizma u Hrvatskoj te time i obogaćenju turističke ponude i produljenju sezone.

Sporazumi su potpisani s Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Katedrom za turizam zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, zagrebačkim Institutom za turizam te zračnim prijevoznikom Croatia Airlinesom.

Potpisujući sporazume predsjednik Udruge za razvoj medicinskog turizma Miljenko Bura istaknuo je da ta udruga od svog osnivanja, prije dvije i pol godine, intenzivno radi na promociji te vrste turizam u Hrvatskoj, ali da se bez suradnje sa sektorom, državom i promjene zakonodavstva ne može puno učiniti.

Stoga je sporazume označio izuzetno važnim, jer hotelijeri, putničke agencije, znanost i zračni prijevoznik uz ponuditelje medicinskih usluga mogu itekako pridonijeti razvoju zdravstveno-medicinskog turizma.

Hrvatska ima velik i neiskorišten potencijal za razvoj tog segmenta koji u ukupnim prihodima od turizma čini tek blizu 1 posto, a mogao bi znatno više, jer je to u svim zemljama gdje se razvija vrlo isplativ proizvod.

Treba bolje i tržišno iskoristiti dobru postojeću medicinsku i turističku infrastrukturu, kvalitetan i dobro obrazovan medicinski kadar te prirodne prednosti. I cjenovno to može biti konkurentna ponuda jer, iako ne zagovaraju jeftinu medicinu, ipak su medicinske usluge još uvijek povoljnije nego kod konkurencije, kazao je Bura.

Predsjednik UPUHH-a Kristijan Šustar kazao je kako hrvatskom turizmu itekako treba ponuda za produljenje sezone izvan sadašnjih oko četiri mjeseca godišnje te odmak od ponude samo sunca i mora, što medicinski turizam može pružiti.

Slično su kazali i direktor UHPA-e Željko Trezner te direktor prodaje Croatia Airlinesa Boris Kolka, ističući kako podržavaju sve programe i aktivnosti koji će dodatno puniti kapacitete. (Hina)



Pisane vijesti