Sporazum za IPA projekt "356 dana rivijere"

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Sporazum o partnerstvu za IPA projekt "365 dana rivijere", vrijedan pola milijuna eura, danas su svečano potpisali predstavnici grada Opatije, općine Piran, Turističke zajednice grada Opatije i Turističkog udruženja Portorož. Riječ je o projektu iz turizma, gospodarskoj grani važnoj za te turistička odredišta u Hrvatskoj i u Sloveniji, istaknuto je na potpisivanju.

Projekt je dobiven zajedničkim kandidiranjem, vrijedan je 512.437 eura, u njegovu sufinanciranju s 85 posto sudjeluje Europska unija, dok će preostalih 15 posto osigurati partneri u projektu.

U sklopu projekta provest će se ispitivanje tržišta portoroške i opatijske rivijere i izraditi zajednička prekogranična strategija kulturnog turizma, što bi trebalo pridonijeti razvijanju novih programa i proizvoda kulturnog turizma.

Planiraju se i radionice o prodaji i vođenju kulturnog turizma za ciljane skupine, ali i širu javnost, kao i niz drugih događanja, primjerice ciljani posjeti turističkih novinara ovim odredištima, kao i završna konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta. Izvođači svih aktivnosti bit će odabrani putem javnih natječaja, po pravilima javne nabave EU. (Hina)



Pisane vijesti