Splitskim gradskim čelnicima uručena nagrada "Šampion hrvatskog turizma 2015."

Slika /arhiva/P-FAH-H9032178.jpg

Split je "Šampion hrvatskog turizma 2015.", a na prigodnoj svečanosti na Peristilu ta je nagrada, koju već 40. godinu dodjeljuje "Večernji list", uručena gradskim čelnicima. Nagradu "Šampion hrvatskog turizma 2015." glavni urednik "Večernjeg lista" Dražen Klarić uručio je splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru. Split je zaslužio tu prestižnu nagradu, istaknuo je Baldasar, a Klarić naglašava kako se Split u posljednjih desetak godina pretvorio u moderan mediteranski grad. Istodobno, Split pruža posjetiteljima iskustvo i osjećaj kao da se nalaze u gradu muzeju, rekao je Klarić. Ministar turizma Darko Lorencin istaknuo je da je Split postao turistička meka. "Turistički djelatnici su u posljednjih nekoliko godina promijenili vizuru, fizionomiju i način razmišljanja u Splitu, ali treba zahvaliti i privatnom sektoru koji je to uspješno pratio", rekao je Lorencin.

Split je "Šampion hrvatskog turizma 2015.", a na prigodnoj svečanosti na Peristilu ta je nagrada, koju već 40. godinu dodjeljuje "Večernji list", uručena gradskim čelnicima.

Nagradu "Šampion hrvatskog turizma 2015." glavni urednik "Večernjeg lista" Dražen Klarić uručio je splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru.

Split je zaslužio tu prestižnu nagradu, istaknuo je Baldasar, a Klarić naglašava kako se Split u posljednjih desetak godina pretvorio u moderan mediteranski grad.

Istodobno, Split pruža posjetiteljima iskustvo i osjećaj kao da se nalaze u gradu muzeju, rekao je Klarić.

Ministar turizma Darko Lorencin istaknuo je da je Split postao turistička meka.

"Turistički djelatnici su u posljednjih nekoliko godina promijenili vizuru, fizionomiju i način razmišljanja u Splitu, ali treba zahvaliti i privatnom sektoru koji je to uspješno pratio", rekao je Lorencin.

U izjavi novinarima istaknuo je da će Split izgradnjom nekoliko hotela s četiri ili pet zvjezdica postati važno odredište kongresnog turizma.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Lorencin je među ostalim rekao kako je i Zadar "na putu da bude uvršten na popis UNESCO-ovih spomenika".

U Hrvatskoj treba težiti da iz godine u godinu neki od gradova bude uvršten na UNESCO-ovu listu spomenika, u tom smislu stvari se pooštravaju jer nije dovoljno imati jedan spomenik koji je poseban u svijetu, nego "širi kontekst i priču vezanu za taj spomenik", rekao je ministar.

"Pooštreni kriteriji nama ne smetaju, nego nam idu u prilog i daju nam vjetar u leđa jer mi imamo užasno puno posebnosti na malom prostoru i dolazi vrijeme da, uz gospodarski rast koji donosi turizam, trebamo na dnevni red sve više stavljati i tu stvar", dodao je.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja rekao je da ta županija za turističku promidžbu na godinu ulaže oko osam milijuna kuna.

Prošle godine "Šampion hrvatskog turizma" bio je Trogir, ove godine Split, što znači da se u Splitsko-dalmatinskoj županiji vrlo dobro radi na razvoju turizma, istaknuo je Ževrnja.

(Hina/FaH)



Pisane vijesti