Splitski advent predstavljen u Zagrebu

Slika /arhiva/TZ_Split_w.JPG

Turistička zajednica grada Splita organizirala je u srijedu poslijepodne u središtu Zagreba predstavljanje programa ovogodišnje manifestacije "Advent u Splitu", koja počinje 28. studenoga paljenjem prve adventske svijeće na Bajamontijevoj fontani te se nastavlja idućih 40 dana na gradskim trgovima i ulicama.

"Ovim smo predstavljanjem građanima Zagreba koji su naši česti posjetitelji tijekom ljeta željeli dočarati blagdansku atmosferu i šušur koji će vladati splitskim ulicama tijekom prosinca i siječnja, te ih istodobno pozvati da u Split dođu i tijekom zime", poručila je na predstavljanju direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić.

"Advent u Splitu" ove će godine, kako je najavila, biti bogatiji nego prije, uz brojne zabavne, kulturne i gastronomske programe, nezaobilazni Božićni sajam na Rivi te program Gastro Advent koji će se odvijati u najboljim splitskim restoranima.

Zanimljivost je i predstavljanje božićne tradicije hrvatskih regija koja će se održati u sklopu adventa na Pjaci, dok se ljubiteljima kulture nude dramske i baletne predstave te koncerti splitskog HNK, a bit će postavljena i jedinstvena izložba jaslica od 13. prosinca do 6. siječnja.

"Osim radosti Božića i manifestacije "Advent u Splitu" koja to promovira, i zimski odmor u Splitu ima svojih čari jer nudi jedinstveni spoj blage mediteranske klime i prehrane uz sunčana razdoblja kada ih na kontinentu skoro i nema", kazala je Vukšić ističući kako do kraja ove godine očekuje zadržavanje ovogodišnjih rekordnih turističkih pokazatelja.

U prvih deset mjeseci ove godine taj je najveći dalmatinski grad posjetilo više od 436,5 tisuća turista koji su ostvarili gotovo 1,3 milijuna noćenja, što su porasti od 16 odnosno 21 posto u odnosu na prošlu godinu.

Na zagrebačkom predstavljanju splitskog adventa bilo je dosta građana i prijatelja Splita koji su uz glazbu i poznate pjevače i voditelje iz tog grada mogli kušati splitske praznične delicije, a Vukšič je na predstavljanje stigla iz Varaždina odnosno Trakošćana gdje je u sklopu turističke burze Put od organizatora udruge putničkih agencija i časopisa "Way to Croatia" primila nagrade "Simply the best", za Dane Dioklecijana kao najbolju manifestaciju i za Ultra Europe kao najbolji festival ove godine.

(Hina)



Pisane vijesti