Split s turističkim porastima većim od 20 posto

Slika /arhiva/split_tz_www016.JPG

Grad Split u lipnju i u prvih šest mjeseci ove godine bilježi poraste fizičkih turističkih pokazatelja za  više od 20 posto, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Turistička zajednice grada.

Prema podatcima sustava eVisitor, na području Splita u lipnju je ostvareno 67.291 turističkih dolazaka i 191.032 noćenja, što je 25 posto više dolazaka i 31 posto više noćenja u odnosu na lipanj prošle godine.

U prvom polugodištu se, pak, sa 173.281 dolaskom i 452.748 noćenja bilježe porasti za 21 posto u dolascima i 23 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

U tom su razdoblju u Splitu najbrojniji bili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a i Njemačke, navode iz Turističke zajednice grada Splita.

Dobri se turistički rezultati očekuju i u srpnju, jer se u Splitu i njegovoj široj okolici sredinom idućeg tjedna očekuje dolazak više od 150 tisuća sudionika Ultra Europe festivala, koji će se od 14. do 20. srpnja održavati na Poljudu te na Braču, Hvaru i Visu. Grad pod Marjanom je zahvaljujući tom najvećem festivalu elektronske glazbe, koji se održava od 2013. godine, povećao i broj kreveta s njih  13 tisuća na oko 22,3 tisuće, što uz prirodne ljepote, hranu, vremenske prilike, kulturu i ostalo doprinosi da u Split i okolicu sve više stižu strani turisti iz gotovo svih krajeva svijeta. (Hina)



Pisane vijesti