SPLIT: OKRUGLI STOL „UPRAVLJANJE TURISTIČKOM DESTINACIJOM“

Slika /arhiva/uhpa-logo.jpg
POZIV ZA NOVINARE
 
U organizaciji Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u ponedjeljak, 10. svibnja, u Hotelu Park u Splitu (Hatzeov perivoj 3), održat će se okrugli stol s temom „Upravljanje turističkom destinacijom“.
 
Događanju će nazočiti državni tajnik za turizam Ivo Mujo, predsjednik UHPA-e Boris Žgomba, direktor HTZ-a Niko Bulić, te predstavnici turističkih zajednica županija, gradova i općina, kao i turističkog sektora s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.
 
Na susret su pozvani i župani, gradonačelnici i načelnici s područja spomenutih županija.
 
Izjave za novinare predviđene su u 13 sati u gore spomenutom hotelu.
 
Cilj okruglog stola je poticanje partnerstva između nositelja turističke ponude unutar turističkih destinacija oko primjene Zakona o turističkim zajednicama i razvoja poslovanja destinacijskih menadžment kompanija, odnosno agencija.
 
Teme susreta turističkog sektora bit će, između ostalog, i razvoj novih turističkih proizvoda, zadaće turističkih zajednica te određivanje ovlasti i odgovornosti u upravljanju destinacijom.
 
Osim u Splitu, okrugli stolovi o istoj temi održat će se i u Opatiji (11. 5.), Slavonskom Brodu (14. 5.), Dubrovniku (17. 5.) i Zagrebu (18. 5.).


Najave