Split nastavlja dobre turističke rezultate - lani 18 posto više turista i 16 posto više noćenja

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/Zoran_Jelaca_Split.jpg

Split nastavlja ostvarivati izvrsne turističke rezultate - tijekom prošle godine posjetilo ga je više od 860 tisuća gostiju, koji su ostvarili više od 2,5 milijuna noćenja, što je 18 % više dolazaka i 16 % više noćenja u odnosu na 2017. godinu, objavila je Turistička zajednica Grada Splita. Kako se navodi u priopćenju, prošle je godine ostvareno 863.692 turistička dolaska i 2.540.217 noćenja, a najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske i Poljske te domaći gosti. 

"Pokazatelji turističkog prometa dokaz su sve veće svijesti o važnosti turizma, a podizanje zadovoljstva gostiju i kvalitete ponude glavni je cilj razvoja turizma našega grada", navode iz Turističke zajednice.

Ističu izvrsne turističke rezultate i tijekom Zimskog akvarela - u prosincu je ostvareno 14.195 dolazaka i 33.416 noćenja, što je 17 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja u odnosu prema prosincu 2017.

"Ovakav turistički promet pokazuje da je Split prepoznat kao idealna destinacija za boravak u zimskim mjesecima te potvrđuje da je destinacija koja nudi sadržaje 365 dana u godini. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u nove kulturne i zabavne sadržaje te kvaliteti ponude i usluge, Split nastavlja bilježiti izvrsne turističke rezultate", navodi se u priopćenju. 

Iz Turističke zajednice posebno ističu da je Split na visokome trećem mjestu među 20 gradova u svijetu u kojima su se korisnici platforme Booking.com najbolje osjećali, a svojim su domaćinima dodijelili nagradu za turističku uslugu "Guest Review Award 2018".

"Split je tako u ocjenjivanju gostiju najnagrađivaniji grad u Hrvatskoj s daleko najviše nagrada zadovoljnih putnika za kvalitetu smještaja u 2018. godini", navodi se u priopćenju. 

Internetski rezervacijski sustav Booking.com objavio je jučer da je dodijelio nagrade "Guest Rewiev Award 2018" za gotovo 760 tisuća objekata u 219 zemalja i područja, pri čemu se Hrvatska našla na šestome mjestu s nešto više od 34 tisuće nagrađenih objekata, a među 20 najnagrađivanijih gradova drugu su godinu zaredom tri hrvatska grada - Split je na trećemu mjestu, odmah iza Rima i Sankt Peterburga, Zadar je na 16., a Dubrovnik na 20. mjestu. 

Iz Turističke zajednice Splita najavljuju da će i ove godine nastaviti "City break program", a cilj im je turistima pružiti dobrodošlicu i dodatno ih motivirati za dolazak i izvan ljetnih mjeseci. Taj program uključuje besplatno razgledavanje gradske jezgre, karte za predstave u subotu (splitski HNK) i besplatnu karticu SplitCard s mnogim pogodnostima. (Hina)

Pisane vijesti