Šparoge otvaraju Ri gastro sezonu

Slika /arhiva/020415_Rigastro2.jpg

Prvo ovogodišnje izdanje Ri gastro sezone, od 7. do 14. travnja, otvaraju šparoge, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Riječki dani gastronomije, osim sezonskih namirnica, promoviraju i lokalne ugostitelje, pa je tako i ovaj put prezentaciju ove manifestacije ugostio jedan od partnera, restoran Molo longo. Tjedan šparoga predstavili su direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa, koordinatorica projekta Ri gastro Tatjana Babić Tomić, direktorica Grand hotela Bonavia Marina Rogović i vlasnica restorana La Rose Lea Milardović.

Najrazličitije delicije od šparoga bit će po povoljnim cijenama u ponudi 18 restorana, konoba i bistroa Rijeke i okolice. Osim za fine recepte, šparoge će biti inspiracija i dvjema radionicama, u Stanciji Kovačići, 7. travnja te jednoj posebnoj u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka 8. travnja.

Za humanitarnu stranu manifestacije Ri gastro već nekoliko izdanja ove manifestacije zadužen je Gastro Cooking Show u petak 10. travnja, gdje će svi koji se tog dana zateknu na Korzu moći probati dio specijaliteta od šparoga i na taj način pomoći Socijalnoj samoposluzi kojoj idu svi prihodi od prodaje jela.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice. 



Pisane vijesti