Smjena turista na Makarskoj rivijeri

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Treći srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane velike smjene turista koja se uspješno obavlja na cijelom Primorju s manjim gužvama u cestovnom, autobusnom i trajektnom prometu.

Na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se u isprekidanim kolonama, ali bez ograničenja i zastoja, a nešto sporije vozi se na prilazima Makarskoj kao i drugim turističkim mjestima na rivijeri. Na prometnici Šestanovac - Dupci kraće su isprekidane kolone vozila s autoceste prema moru i obratno, vozi se sporije nego obično, s manjim zastojem kod čvorišta Dupci nedaleko Brela gdje promet regulira prometna policija i prometna mladež.

Na putnom pravcu Makarska - Vrgorac nema zastoja ni gužvi iako je promet pojačan. Manje se gužve u prometu stvaraju nakon izlaska s autoceste u mjestu Ravča kod Vrgorca kao i kroz Vrgorac zbog ograničene propusnosti prometa gradskim ulicama, što je uobičajeno u ljetno vrijeme i danima vikenda, kažu u vrgoračkoj policijskoj stanici.

Trajekt na liniji Makarska - Sumartin na otoku Braču plovi prema redu plovidbe i nema čekanja na ukrcaj. Na liniji Drvenik - Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je do sat vremena, saznaje se u ispostavi Jadrolinije u Drveniku. Iz Sučuraja na otoku Hvaru informiraju kako su i ovoga vikenda brojniji automobili u dolasku od odlaska s otoka, pa se na ukrcaj čeka do tridesetak do četrdeset minuta. (Hina)


Pisane vijesti