SMARTMED projekt predstavljen na Smart City Expo World kongresu u Barceloni

  • Slika /2021_ilustrac_f/211126_smartmed1.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 16. studenoga 2021. u Barceloni predstavnici Ministarstva turizma i sporta, vodeći partner strateškog projekta SMARTMED, predstavili su jedan od glavnih rezultata projekta - Poslovni model SMART turizma s njegovim pilot projektima na Smart City Expo World Congressu, vodećem međunarodnom događanju za gradove te su održali 5. sastanak Upravljačkog odbora projekta SMARTMED.

U Barceloni je 16. i 17. studenoga održan 5. sastanak Upravljačkog odbora projekta SMARTMED, financiran iz programa teritorijalne suradnje InterregMED. Tom prigodom održan je i tehnički sastanak na kojem su projektni partneri iz devet zemalja razgovarali o napretku i daljnjoj provedbi projekta. Domaćin sastanaka bio je jedan od partnera u projektu Area Metropolitana de Barcelona, Agencija za gospodarski i socijalni razvoj.

Tijekom boravka u Barceloni predstavnici Ministarstva turizma i sporta, vodećeg partnera u projektu, imali su prilike posjetiti Smart City Expo World Congress, vodeće međunarodno događanje za gradove te zainteresiranoj publici predstaviti jedan od glavnih rezultata projekta – Poslovni model SMART turizma.
 
Brojnoj publici predstavljen je poslovni model, koji su zajednički izradili 13 projektnih partnera, uz podršku stručnjaka iz tvrtke Apsolon te prateći pilot projekti, proizašli iz poslovnog modela.

U okviru projekta provest će se deset pilot projekata u sedam zemalja usmjerenih na ostvarenje ciljeva i mjera definiranih modelom. Cilj ovih aktivnosti je testirati i uspostaviti poslovni model koji će nakon završetka projekta biti na korist dionicima iz sektora turizma te kojim će se na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini poticati razvoj pametnog turizma.

Pilot projekti pokrivaju različite teme, primjerice, osnaživanje dionika u sektoru turizma olakšavanjem pristupa podacima za donošenje odluka, razvoj i uspostava hubova za pametni turizam, jačanje kapaciteta dionika za razvoj novih održivih turističkih proizvoda, razvoj komunikacijskih i digitalnih alata za promoviranje lokalne turističke ponude i okvir za zajedničku suradnju svih dionika u sektoru turizma radi razvoja pametnog turizma.



Pisane vijesti