Slovenski 'Relax' nudi za hotele Podgora 15 milijuna kuna

Slika /arhiva/hotelipodgoragif

Za kupnju državnog udjela od 51,17 posto dionica tvrtke Hoteli Podgora u Hrvatski fond za privatizaciju pristigla je ponuda slovenskog turoperatora Relax, dok za privatizaciju Hotela Živogošće nije bilo ponuda.

Relax za 51,17 posto dionica Hotela Podgora, čija je početna cijena bila 10,4 milijuna kuna, nudi 15 milijuna kuna, zadržavanje svih 125 radnika u roku od jedne godine, zapošljavanje 50 novih u narednih pet godina te ulaganje od 152,1 milijuna kuna u tom istom razdoblju.

Ukupno je za kupnju HFP-ova portfelja u Hotelima Podgora otkupljeno pet ponudbenih dokumentacija, no samo je Relax dostavio ponudu. Uz Relax, interes za Hotele Podgora otkupom dokumentacije pokazale su tvrtke Epic Zagreb, Ilirija Biograd, češki konzorcij Vitkovice Tours/KKCG i As Infortar iz Estonije.

Na današnjem otvaranju ponuda u HFP-u ocijenjeno je da Relaxova ponuda ispunjava sve bitne uvjete natječaja te da se upućuje u daljnju proceduru.
 
Prema riječima direktora Relaxa Alojza Gostenčnika, riječ je o najvećem slovenskom turoperatoru specijaliziranom za Jadran, koji ostvaruje prihod od 20 milijuna eura, a u Hrvatsku dovodi 120 tisuća gostiju. Tvrtke je u vlasništvu 14 slovenskih fizičkih osoba.

Za Hotele Živogošće ponudbenu dokumentaciju otkupile su tvrtke Epic Zagreb, Ilirija Biograd, Rogulj Trogir, češki konzorcij Vitkovice Tours KKCG, austrijski De Luxe Immobilien Treuhand i britanski Networkframe, ali ponuda nije bilo. (Hina)



Pisane vijesti