Skupština prihvatila Godišnji program rada HTZ-a za 2024. godinu

Slika /1_A_fotke_vijesti/231221_HTZ.jpg

Ukupni planirani prihod HTZ-a u idućoj godini 52 milijuna eura
Danas je održana 6. sjednica Skupštine Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi usvojili Izmjene i dopune Godišnjeg programa rada i financijskog plana HTZ-a za 2023. godinu, kao i prijedlog Godišnjeg programa rada i financijskog plana HTZ-a za 2024. godinu, dokumenata koje su ranije usvojili članovi Turističkog vijeća HTZ-a na svojoj prethodnoj sjednici.

„Godišnji program rada predstavlja dokument kojim su definirane sve promotivne aktivnosti koje će za cilj imati zadržavanje pozicije Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih destinacija na Mediteranu. U idućoj godini u promotivnom smislu, u fokusu će nam biti isticanje specifične premium ponude, poput nautike i različitih iskustava visoke kvalitete i vrijednosti. U tijeku su brojne aktivnosti za iduću godinu poput kampanje za rano bookiranje, ali i različiti programi i adventske promotivne aktivnosti koji su u našu zemlju u prosincu privukli 206 tisuća gostiju ostvarivši preko 466 tisuća noćenja, što u odnosu na prosinac lani predstavlja rast od +15 posto u dolascima i +5 posto u noćenjima“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
 
Godišnjim programom rada u idućoj su godini planirani ukupni prihodi i rashodi HTZ-a, koji uključuju i sredstva iz fondova, u iznosu koji premašuje 52.1 milijun eura te se u aktualnim okolnostima i očekivanim trendovima očekuje još jedna izazovna turistička godina. Međutim, planom su detektirana i pozitivna očekivanja za narednu sezonu kada govorimo o Hrvatskoj, koja se može pohvaliti prepoznatljivim turističkim brendom, visokom razinom zadovoljstva turista i prisutne percepcije destinacije koja nudi dobru vrijednost za novac.
 
Dodajmo kako su na sjednici članovi Skupštine usvojili spomenute Izmjene i dopune Godišnjeg programa rada za 2023. godinu i to zbog povećanja prihoda od oko 8 posto u ovoj godini u odnosu na Plan, zbog čega je HTZ, sukladno zakonu, dužna donijeti navedene izmjene i dopune. Riječ je o povećanim prihodima od turističke pristojbe, turističke članarine i ostalih izvora prihoda koji su namijenjeni za oglašavanje, odnosno dodatne marketinške i promotivne aktivnosti do kraja ove i početka 2024. godine u cilju povećanja vidljivosti i kontinuirane prisutnosti na međunarodnom turističkom tržištu.

Pisane vijesti