​Skupština HTZ-a usvojila Godišnji programa rada za 2022. godinu

Slika /2021_ilustrac_f/211229_skupstina_htz.jpg

Danas je online putem održana 2. sjednica Skupštine Hrvatske turističke zajednice (HTZ), na kojoj su članovi skupštine, uz predsjedanje državne tajnice u Ministarstvu turizma i sporta Sandre Herman te uz direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, između ostalog usvojili i Godišnji programa rada HTZ-a za 2022. godinu.

U skladu s novim programom, temeljni cilj u 2022. godini podrazumijeva pozicioniranje Hrvatske kao najpoželjnije destinacije Mediterana, odnosno novim se programom u idućoj godini predviđa ostvarenje 90 posto turističkog prometa realiziranog 2019. godine.
 
„Ciljeve zacrtane Godišnjim programom rada planiramo ostvariti kroz provedbu intenzivnih marketinških i PR kampanji koje će biti prilagođene situaciji na svakom pojedinom tržištu. Također, u fokusu turističke promocije bit će proizvodi poput nautike, cikloturizma, eno-gastronomije, prirode te aktivnog i zdravstvenog turizma, odnosno promovirat ćemo one proizvode za kojima je u ovim okolnostima pandemije iskazana najveća potražanja i interes. Uz domaće tržište, najviše aktivnosti planiramo usmjeriti na tradicionalno jaka tržišta iz okruženja, dok bih od dalekih zemalja istaknuo SAD na kojem ćemo nastaviti pozicionirati našu zemlju kao kvalitetnu, sigurnu, ali i prometno vrlo dobro povezanu destinaciju“, rekao je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, nadodavši kako se realizacija određenog turističkog prometa očekuje i tijekom posljednjih dana prosinca obzirom da u ovom trenutku u zemlji boravi oko 27.000 gostiju.
 
Dodajmo i to kako su članovi skupštine usvojili i odluku o promjeni mreže predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu tijekom 2022. godine, a koja se odnosi na postupno širenje komunikacijskih i promotivnih aktivnosti na dodatnim tržištima koja imaju potencijal daljnjeg rasta. Navedena se odluka prije svega odnosi na tržište Ukrajine s kojeg je u ovoj godini ostvaren odličan rezultat. Naime, Ukrajinci su u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 860.000 noćenja, što predstavlja rast od dva posto u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine. S obzirom da potencijal daljnjeg rasta postoji, posebice u segmentu organiziranog prometa, procjenjuje se kako bi ured u Kijevu značajno pridonio ostvarenju ciljeva s ovog tržišta.

Priopćenja