SJEDNICA MJEŠOVITE KOMISIJE ZA TURISTIČKU SURADNJU HRVATSKE I AUSTRIJE

Slika /arhiva/Flag_of_EU.jpg

Sedma po redu Sjednica Mješovite komisije za suradnju na području turizma između Republike Hrvatske i Republike Austrije održat će se 16. i 17. rujna ove godine u Zagrebu.

Temeljem Sporazuma o turističkoj suradnji između dvije države, potpisanog 22. 1. 1998. godine u Beču, ustanovljena je Mješovita komisija za turizam, kojoj je zadatak procjenjivanje suradnje na području turizma između dvije zemlje, poticanje razmjene informacija, te konkretne aktivnosti od interesa dviju država.

Na ovogodišnjoj sjednici dat će se kratki prikaz stanja u turizmu Hrvatske i Austrije u razdoblju 2008. do 2010. godine, razmijenit će se iskustva i pokušati uspostaviti konkretnija suradnja na području kulturnog i gradskog turizma, te izrade strategije razvoja turizma u dvije države.

Republika Hrvatska i Republika Austrija dosad su ostvarile izuzetno uspješnu suradnju na području turizma, kako bilateralno, tako i u sklopu međunarodnih turističkih organizacija.

Hrvatsku delegaciju predvodit će Blanka Belošević, načelnica Odjela za međunarodnu turističku suradnju Ministarstva turizma Republike Hrvatske, dok će austrijsku predvoditi dr. Angelika Liedler, direktorica Odjela za međunarodnu turističku suradnju Saveznog ministarstva gospodarstva, obitelji i mladeži Republike Austrije.

Najave