Šibenski Solaris i s manifestacijama potiče porast popunjenosti

Slika /arhiva/110720-solaris-r1.jpg

U jednoj od važnijih hotelskih tvrtki na šibenskom i dalmatinskom području Solarisu zadovoljni su dosadašnjim rezultatima turističke sezone i trenutnom dobrom posezonskom popunjenošću te ističu kako tome, uz kvalitetne objekte i ponudu te pravovremeno marketinško pozicioniranje, pridonose i brojne manifestacije u sklopu Solaris Beach Resorta.

Tako je primjerice tijekom proteklog vikenda održan Jazz'n'food'n'wine weekend, u sklopu kojeg su gostima u hotelu Ivan i Dalmatinskom etno selu Solaris, uz vrhunsku jazz glazbu talijanskih i hrvatskih glazbenika, ponudili autohtone dalmatinske delicije, ali i menije te koktele s nazivima nadahnutim terminima jazza.

Uz tu i brojne su druge manifestacije ove godine u Solaris Resortu privukle pažnju gostiju i druge publike, a generalni direktor Resorta Goran Zrilić za Hinu ističe da je osnovna filozofija Solarisa pružiti gostu emociju, atmosferu, zabavu te ga odmaknuti od svakodnevnice.

U tom su smislu i obnavljali svoje objekte koji svi zapravo imaju svoju scenografsku priču, od Dalmatinskog sela i Aqua parka preko gusarskih barova i beach clubova do raznih tematskih plaža, što sve čini da Solaris Resort živi kao malo mjesto i goste su već navikli da se uvijek nešto događa, dodaje Zrilić.

Iz tvrtke Solaris podsjećaju i da su ove godine bili domaćini i organizatori brojnih događanja koja, uz stalna ulaganja u objekte (hotele, apartmane, kamp, marinu, restorane, barove), pridonose 'izgradnji' i atraktivnosti destinacije, među kojima primjerice ovoljetni Salsa Beach Splash festival te festival Tribute to 80's Summerfest.

To svakako pridonosi i dobroj popunjenosti ne samo Solarisovih nego i drugih smještajnih objekata u Šibeniku i cijeloj županiji koja zadnjih nekoliko godina postaje sve poznatija po manifestacijama i festivalskoj ponudi.

Uz već prepoznatljivu kulturnu baštinu i znamenitosti, Šibenik time privlači sve više gostiju iz cijelog svijeta, što se ogleda i u znatno boljim fizičkim rezultatima u prvih osam mjeseci ove godine.

Po prvim podacima šibenske Turističke zajednice, u Šibeniku je u osam mjeseci ostvareno 858,2 tisuće noćenja ili 14 posto više nego u istom razdoblju lani. Samo u kolovozu bilo je 303 tisuće ili 10 posto više noćenja nego u istom mjesecu prošle godine.

Hotelski i hostelski smještaj na šibenskom je području u osam mjeseci ove godine zabilježio porast noćenja od 4 posto, kampovi 33 posto, pri čemu je upravo najveći porast u odnosu na lani, od 34 posto, ostvario kamp Solaris.

Iz Turističke zajednice Šibenika napominju i da ovogodišnji ukupni broj noćenja sadrži i 21,1 tisuću noćenja koja su ostvarili radnici prilikom obnove hotela Ivan u Solarisu. (Hina)



Pisane vijesti