Šibenik u lipnju s 22 posto više noćenja nego u istom mjesecu lani

Slika /arhiva/d-fabijanic-sibenik-htz1.jpg

U Šibeniku su u lipnju zabilježeni znatno bolji turistički rezultati nego u istom mjesecu prošle godine jer je gotovo 165 tisuća noćenja u tom gradu porast od čak 22 posto, a to je pridonijelo i da se na razini šest mjeseci ove godine zabilježi 4 posto više noćenja nego lani, ili ukupno gotovo 296 tisuća, izvijestili su iz Šibenika.

Lipanj je tako odličnim brojkama, kako ističu, 'anulirao' lošiji svibanjski rezultat, a važna povećanja ostvarena su u svim segmentima smještaja.

U hotelima i hostelima u Šibeniku u lipnju je bilo 79,3 tisuće noćenja ili čak 29 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, porast od 15 posto imali su kampovi s gotovo 71 tisućom noćenja, dok je u privatnom smještaju ostvareno 17 posto više noćenja ili blizu 15 tisuća.

I za prvih šest mjeseci ove godine pokazatelji fizičkog turističkog prometa u svim vrstama smještaja u Šibeniku su pozitivni, hoteli i hosteli ostvarili su povećanje broja noćenja od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kampovi su na lanjskoj razini, a privatni smještaj bilježi porast noćenja od 12 posto.

Komentirajući takve, kako kaže, iznimne turističke rezultate, šibenski gradonačelnik i predsjednik gradske Turističke zajednice Željko Burić naglašava važnost uzlaznog trenda, ali i da se to ne događa slučajno, već kao rezultat truda na razvijanju šibenske turističke priče. (Hina)



Pisane vijesti