Šibenik bilježi izvrsne srpanjske turističke rezultate

Slika /arhiva/sibenik_040815p.jpg

Turistički rezultati za mjesec srpanj premašili su očekivanja i trenutno su svi kapaciteti grada Šibenika puni - rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji na kojoj su gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole predstavili turističke  rezultate mjeseca srpnja.

„Na  administrativnom području grada Šibenika zabilježen je porast noćenja od 15 % dok je broj dolazaka povećan za 18 % u odnosu na prošlu godinu. Na užem gradskom području evidentirano je 50 % povećanja noćenja u odnosu na prošlogodišnji srpanj“, rekao je gradonačelnik Željko Burić dodajući da su ovi rezultati pravi pokazatelj i slika šibenskog turizma.

„Nakon slabijih lipanjskih rezultata, srpanj je zaista premašio naša očekivanja. Na području TZ grada Šibenika zabilježena je brojka od 302.000 noćenja, dok je u srpnju prošle godine ostvareno 263.000 noćenja. Hotelijeri su ostvarili povećanje od 10 %, kampovi bilježe 7 % te privatni iznajmljivači 34 % više“, rekao je  direktor TZ grada Šibenika Dino Karađole, ističući upravo 50 postotno povećanje turističkih posjeta na području samog grada kao najveći uspjeh.

„Po strukturi gostiju prednjače strani gosti i to uglavnom Nijemci, Slovaci te Nizozemci, dok je domaćih gostiju oko 9 %, a u usponu je i prosjek njihova zadržavanja u gradu“, dodao je Karađole.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji na terasi hotela Medulić Life Palace gradonačelnik je istaknuo i da se paralelno s ovom sezonom odvijaju razgovori s investitorima za buduće projekte povećanja broja smještajnih kapaciteta u gradu, što će Šibeniku omogućiti još jači turistički uspon.



Pisane vijesti