Šibenik: Adriatic Boat Show od 17. do 21. rujna

Slika /arhiva/ncp-abs-log.jpg
www.adriaticboatshow.comU Šibeniku u gradskom predjelu Mandalina od 17. do 21. rujna održat će se 2. Adriatic Boat Show, sajam nautike u organizaciji Nautičkog centra Prgin (NCP) iz Šibenika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na sajmu se očekuje 170 izlagača rabljenih i novih plovila, što je oko 10 posto više nego prošle godine, a Nautic Boat Show u Šibeniku specifičan je jer spaja ponudu male brodogradnje i megajahti, rečeno je na konferenciji.

Bit će izloženo oko 150 plovila u moru i 30 plovila u otvorenim i zatvorenim izložbenim prostorima na kopnu, na ukupno 160.000 četvornih metara izložbenog prostora.

Uz proizvođače plovila na sajmu će se predstaviti proizvođači motora, brodske opreme, specijaliziranih odjevnih predmeta, opreme za ribolov, marine i charter tvrtke.

U sklopu kongresnog dijela sajma među ostalim razgovarat će se o protekloj nautičkoj sezoni, državnim poticajima za malu brodogradnju te problemu otpada na moru.

"Povećanje broja izlagača u vrijeme recesije odličan je rezultat, jer u isto vrijeme drugi međunarodni sajmovi bilježe bitan pad broja izlagača", ocijenila je Ivana Prgin, direktorica Adriatic Boat Showa.

"Sklapanjem ugovora s Hrvatskim klasterom male brodogradnje Adriatic Boat Show postao je matični sajam tog klastera za hrvatsko tržište", istaknuo je direktor marketinga šibenskog nautičkog sajma Nikola Krasić.

Kako se u isto vrijeme u Šibeniku održava Srednjovjekovni sajam danas je najavljeno da će se dvije manifestacije povezati.

Predviđeno je uplovljavanje galije sa stotinjak sudionika sajma u povijesnim odorama na mandalinske dokove, kao i uplovljavanje gajeta na latinsko jedro u tamošnju marinu na dan otvorenja Adriatic Boat Showa, naglasio je Krasić. (Hina)


Pisane vijesti