Shugang i Cappelli: Memorandum o suradnji na području posebnih oblika turizma

  • Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190409_hr_china_030.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

I ova, kao i svaka sljedeća, godina je turizma Kine i Hrvatske, zaključeno je na susretu ministra kulture i turizma Narodne Republike Kine Lua Shuganga i hrvatskog ministra turizma Garija Cappellija. U sklopu višednevnog boravka kineske delegacije povodom summita Kina+16, Lu Shugang, kolega ministra Cappellija, prisustvovao je bilateralnom sastanku u Ministarstvu turizma u Zagrebu, uoči potpisivanja Memoranduma o suradnji na području posebnih oblika turizma. Bio je to drugi Shugangov posjet Hrvatskoj, prošle je godine u rujnu boravio u Dubrovniku na konferenciji Kina+16 kojoj je Hrvatska bila domaćin.

„Još smo jednom potvrdili dobru suradnju, a ministar Shugang pozvao nas je u Kinu ove jeseni da budemo posebni gosti međunarodnog sajma turizma na kojem sudjeluju predstavnici 100 zemalja svijeta“, rekao je ministar turizma Gari Cappelli, naglasivši kako je potpisivanje Memoranduma jasan iskaz interesa i znak da i Kina i Hrvatska prepoznaju potencijale suradnje što je temelj na koji će se nadograđivati buduće konkretne aktivnosti u području turizma.

Tome u prilog svjedoče i aktivnosti pripremljene i dogovorene u sklopu obilježavanja 2019. godine kao 'godine kulture i turizma Hrvatske i Kine'.

„Zajedno ćemo raditi na promociji suradnje naših država, nastojati uspostaviti jače prometne veze te razmjenjivati iskustva iz područja posebnih oblika turizma. Osim toga, kineski ulagači zainteresirani su za ulaganja, posebice u zdravstveni turizam“, zaključio je Cappelli, dodavši kako je kinesko tržište iznimno važno, jer riječ je o turistima koji nisu motivirani odmorišnim turizmom, već kulturnom ponudom, gastro-eno i ostalim posebnim oblicima turizma.

U 2018. ostvarili su 234.111 dolazaka i 344.083 noćenja što u odnosu na raniju godinu predstavlja rast u dolascima od 46 te u noćenjima od 45 posto.

Pisane vijesti