SEMINAR O RURALNOM TURIZMU U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI

Slika /arhiva/VARAŽDIN, 23.-25.4.2009;varazd-zup.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH te u organizaciji Kluba članova "Selo", Varaždinske županije, Hrvatskog farmera d.d. i Agencije za razvoj Varaždinske županije AZRA d.o.o. održat će se šesti iz ovogodišnjeg ciklusa stručnih trodnevnih seminara "OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI TURIZAM". Seminar će se održati od 23. do 25. travnja 2009. godine u Varaždinskoj županiji (Županijska palača – skupštinska dvorana).

Seminar će početi u četvrtak, 23. travnja 2009. u 9 sati, a u subotu, trećeg dana seminara, poslije predavanja, sudionici će posjetiti jednu ruralnu turističku destinaciju u Varaždinskoj županiji gdje će na kraju obilaska u izletničkom seljačkom gospodarstvu obitelji Kovačić polaznicima seminara biti podijeljena priznanja za sudjelovanje.

Početku seminara nazočit će župan Varaždinske županije dr. sc. Zvonimir Sabati, ravnateljica Uprave za posebne oblike turizma i turizam na kontinentu u Ministarstvu turizma Tanja Novotni, predsjednik Nadzornog odbora Kluba članova „Selo“ Stjepan Cukor i predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d. Dijana Katica.

Seminar je besplatan, a prvenstveno je namijenjen potencijalnim i registriranim turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnom turizmu, te svima onima koji rade na području ruralnog turizma.

Provođenje ovog edukacijskog ciklusa započelo je 2006. godine, a do sada su seminari održani u većini hrvatskih županija. Značenje cjelokupnog ciklusa edukacije za turistička seljačka gospodarstva i poduzetnike u ruralnom turizmu ističe i činjenica da sve seminare financira Ministarstvo turizma uz potporu pojedine županije u kojem se održavaju, a uz stručnu i organizacijsku potporu strukovne udruge Klub članova „Selo“ i Hrvatskog farmera d.d.

U vrijeme trajanja ovog seminara najavit će se brojne aktivnosti poput nastavka edukacijskog ciklusa, sajmova „Eko-etno Hrvatska“ i „Eko-etno Europa“ te Drugi hrvatski kongres o ruralnom turizmu koji će se održati krajem ove godine. 



Najave