Sastanak turističkog sektora s predsjednikom Vlade RH Plenkovićem u Opatiji

Slika /z_Slike/vijesti/Plenkovic-Brnjac750x500.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je kako je od početka godine do danas zabilježeno gotovo 7,8 milijuna dolazaka turista te je u usporedbi s 2019. godinom

Na inicijativu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Opatiji je održan sastanak članova Vlade s predstavnicima najvećih turističkih tvrtki, udruženja i udruga te županima jadranskih županija, na kojem je bilo riječi o aktualnoj turističkoj sezoni, važnosti održavanja povoljne epidemiološke situacije te mjerama koje se poduzimaju za stabilnost gospodarstva, tržišta rada i turističkog sektora.

Premijer Andrej Plenković izjavio je nakon sastanka kako su kvalitetnim i sadržajnim dijalogom dobili realnu i uspješnu sliku dosadašnjega tijeka turističke sezone - danas imamo više turista u 2021. nego cijele 2020., a do kraja srpnja i veće prihode po fiskaliziranim računima nego 2019. te zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnoj turističkoj sezoni.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je kako je od početka godine do danas zabilježeno gotovo 7,8 milijuna dolazaka turista te je u usporedbi s 2019. godinom ostvareno 59 posto dolazaka i 69 posto noćenja te naglasila kako je izuzetno važna i vrijednost fiskaliziranih računa, pogotovo za kampove i hotele, koji u srpnju i kolovozu bilježe bolje rezultate nego u 2019. godini. „Izvrsni turistički rezultati u srpnju i dosadašnjem dijelu kolovoza potvrđuju našu kvalitetnu pripremu i poziciju Hrvatske kao sigurne i odgovorne turističke destinacije. Plod je to sinergijskog rada i izvrsne koordinacije sektora i svih resora u Vladi“, istaknula je Brnjac.

Ministrica Brnjac u svom izlaganju izvijestila je i o poduzetim aktivnostima u cilju što uspješnije turističke sezone – od osnivanja Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude, projekta Safe stay in Croatia namijenjenom edukaciji i poticanju turističkog sektora na dosljedno pridržavanje epidemioloških mjera, jasnih procedura prelaska granice do prioritizacije cijepljenja turističkog sektora te aktivnosti koje su turistima olakšali povratak u matične destinacije.

„Kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti sektoru turizma osigurano je 2,2 milijarde kuna za ubrzavanje održivih reformi i povezanih ulaganja. Reforma koju planiramo provesti je uspostava sveobuhvatnog i učinkovitog okvira, organizacijskog i pravnog, za upravljanje razvojem, a po prvi puta uspostavit ćemo i alate upravljanja koji će nam omogućiti ciljane aktivnosti koje će usmjeriti razvoj turizma ka održivosti“, zaključila je Brnjac.



Pisane vijesti