Sastanak Stožera projekta i dodjela nagrada Volim Hrvatsku

Slika /arhiva/110426-volim-rh.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) 27. travnja 2011. godine s početkom u 12 sati, u Velikoj vijećnici Županije Brodsko-posavske u Slavonskom Brodu, održat će se drugi sastanak Stožera projekta Volim Hrvatsku. Na dnevnom redu sastanka planirana je prezentacija dosadašnjih aktivnosti iz projekta Volim Hrvatsku koje su realizirane u svim županijama, te će na sastanku direktori županijskih turističkih zajednica dati presjek odrađenih i predstojećih aktivnosti.

Obilježavanje ovogodišnjeg projekta Volim Hrvatsku započet će simbolično i to sadnjom smreke, javora, lipe i ostalog bilja u parku Šetališta „Braće Radić“ s početkom u 11,30 sati.

Dan kasnije, 28. travnja 2011. godine u koncertno-kazališnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu, s početkom u 11,30 sati dodijelit će se nagrade i priznanja djeci, učenicima i njihovim mentorima na natječaju "Djeca crtaju i pišu Hrvatsku". Naime, Hrvatska turistička zajednica provela je, u suradnji s turističkim zajednicama županija i Turističkom zajednicom Grada Zagreba, uz znanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, interni natječaj za najbolji likovni i literarni rad djece i učenika s temom „Učimo od prirode“ u školama i vrtićima u Republici Hrvatskoj. Na natječaj je pristiglo ukupno 42 likovna rada djece dječjih vrtića i osnovnih škola, te 21 literarni rad učenika osnovnih škola. Stručno povjerenstvo pregledalo je sve radove, izuzelo one u kojima je bio prenaglašen utjecaj mentora te proglasilo najbolje na razini Hrvatske.

Volim Hrvatsku je ekološko-edukativni projekt koji provode HTZ i sustav turističkih zajednica od 2000. godine. Projekt obuhvaća akcije: Više cvijeća, manje smeća, Plavi i Zeleni cvijet, Europska destinacija izvrsnosti, Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, Doživi Hrvatsku i Domus Bonus, kao i potpore turističkim projektima i turističkim zajednicama.

Više informacija na stranicama Hrvatske turističke zajednice (HTZ).



Najave