"Ryanair" do Krka iz Londona i Stockholma

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

Od 15. travnja do sredine listopada dva puta na tjedan u riječku Zračnu luku na Krku slijetat će zrakoplovi tvrtke "Ryanair" iz Londona i Stockholma, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.

"Ryanirova" direktorica prodaje i marketinga Laura McCormack najavila je da će se na taj način povezivati zračna luka na Krku s londonskom zračnom lukom Stansted i stockholmskom Skavsta ponedjeljkom i petkom. Karte će se moći kupiti na web stranicama "Ryanaira" od 4. veljače, a tvrtka procjenjuje da će tako na šire riječko područje stizati 14.000 putnika na godinu.

Direktorica kvarnerske Turističke zajednice Gordana Medved ocijenila je da će dolazak "Ryanaira", najpoznatije low-cost kompanije, znatno unaprijediti zračni promet na ovome području. Bitno će se promijeniti i imidž Kvarnera i cijele Primorsko-goranske županije kao turističkog odredišta, a očekuje se i porast turističkog prometa, kazala je Medved.

Ovom prigodom potpisan je i Sporazum o udruživanju sredstava radi financiranja promocije Kvarnera u idućih pet godina na portalu www.ryanair.com između Primorsko-goranske županije, grada Rijeke, kvarnerske i riječke turističke zajednice. Godišnja vrijednost oglašivanja je 250.000 eura, od čega će polovicu podmiriti Hrvatska turistička zajednica (HTZ), a ostatak grad, županija i dvije turističke zajednice.

Gordana Medved je kazala da je kvarnerskoj turističkoj zajednici za 12 ponuđenih modela udruženih tržišnih aktivnosti za oglašivanje odobreno oko 16 milijuna kuna kroz 50-ak tvrtaka s media planovima i programima na 15 tržišta.

Najveći iskorak učinjen je u području zračnog prijevoza. Uspostavljena je suradnja, osim s "Ryanairom", s još nekim tvrtkama. Tako će "Croatia Airlines" ponovno letjeti s Krka u London, "Skandjet" će otvoriti linije za Stockholm i Goeteborg, "Smartlynx Airlines" za Rigu, "UralAirlines" za Moskvu, a "S.C. Compania Nationala de Transporturi Aeriene" za Bukurešt.

Očekuje se da će novim linijama na Kvarner ove godine stići oko 30.000 gostiju. (Hina) 

Pisane vijesti