Ruski turistički predstavnici pohvalili vizni režim i sigurnost u Hrvatskoj

Slika /arhiva/110615-m1.jpg

Snažnija turistička suradnja Hrvatske i Rusije te aktivnije sudjelovanje dviju zemalja na međunarodnim turističkim sajmovima, bile su glavne teme sastanka ministra turizma Damira Bajsa, zamjenice ruskog ministra za sport, turizam i mladež Nadežde Nazine i v.d. rukovoditelja ruske Federalne agencije za turizam Aleksandra Radkova. Predstavnici ruskog turizma izrazili su pritom želju za dvosmjernim povećanjem broja turista dviju zemalja, te zahvalili Hrvatskoj što je već treću godinu zaredom kroz privremenu liberalizaciju viznog režima za turiste s dalekih tržišta, među kojima je i rusko, ruskim turistima omogućila jednostavniji dolazak u Hrvatsku za vrijeme turističke sezone. Također pohvalili su visoku razinu sigurnosti u Hrvatskoj, kojom su jako zadovoljni ruski turisti, a koja im je ujedno i jedan od osnovnih kriterija pri odabiru odredišta. Ministar Bajs izrazio je zadovoljstvo što je broj ruskih turista u Hrvatskoj u kontinuiranom porastu te podržao prijedlog o snažnijoj turističkoj suradnji dviju zemalja. Rusija je, kako je istaknuo, brzorastuće tržiste i jedno od vodećih hrvatskih emitivnih tržišta. Uz spomenute, na sastanku su bili i državni tajnik za turizam Željko Lenart, hrvatski veleposlanik u Rusiji Nebojša Koharović, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi Mladen Falkoni te delegacija Ministarstva turizma.

Snažnija turistička suradnja Hrvatske i Rusije te aktivnije sudjelovanje dviju zemalja na međunarodnim turističkim sajmovima, bile su glavne teme sastanka ministra turizma Damira Bajsa, zamjenice ruskog ministra za sport, turizam i mladež Nadežde Nazine i v.d. rukovoditelja ruske Federalne agencije za turizam Aleksandra Radkova.

Predstavnici ruskog turizma izrazili su pritom želju za dvosmjernim povećanjem broja turista dviju zemalja, te zahvalili Hrvatskoj što je već treću godinu zaredom kroz privremenu liberalizaciju viznog režima za turiste s dalekih tržišta, među kojima je i rusko, ruskim turistima omogućila jednostavniji dolazak u Hrvatsku za vrijeme turističke sezone. Također pohvalili su visoku razinu sigurnosti u Hrvatskoj, kojom su jako zadovoljni ruski turisti, a koja im je ujedno i jedan od osnovnih kriterija pri odabiru odredišta.

Kako su kazali, ove će godine, temeljem suradnje javnog i privatnog turističkog sektora, Rusija dobiti program razvoja svog turizma, čija će realizacija trajati do 2018. godine. Najčešća odredišta ruskih turista trenutno su zemlje poput Kine, Turske i Egipta, dok oko 32 milijuna Rusa svoj odmor provodi unutar vlastite zemlje.

Ministar Bajs izrazio je zadovoljstvo što je broj ruskih turista u Hrvatskoj u kontinuiranom porastu te podržao prijedlog o snažnijoj turističkoj suradnji dviju zemalja. Rusija je, kako je istaknuo, brzorastuće tržiste i jedno od vodećih hrvatskih emitivnih tržišta.

Također predložio je proširenje ranije potpisanog turističkog sporazuma dviju zemalja novim aktivnostima te ruske kolege pozvao ove jeseni u Zagreb, u kojem ce 11. i 12. rujna biti održan međunarodni kongres „Mediji i turizam“. Riječ je o događaju koji se organizira u suradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO), a koji će okupiti vodeće svjetske medijske kuće te agencije za odnose s javnošću i marketing. Glavna tema konferencije bit će objasniti na koji način oglašavanje u turizmu utječe na imidž zemlje.

Uz spomenute, na sastanku su bili i državni tajnik za turizam Željko Lenart, hrvatski veleposlanik u Rusiji Nebojša Koharović, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi Mladen Falkoni te delegacija Ministarstva turizma.



Pisane vijesti