​Ronilački spektakl na vodičkoj rivi

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190630_ronjenje2.jpg

Proteklog vikenda ronilo se na vodičkoj rivi već drugu godinu zaredom u sklopu projekta 'Pogled u plavo', pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Više od 250 Vodičana i posjetitelja ove jedinstvene ronilačko edukativne manifestacije imalo je priliku zaroniti u montažni bazen projekta i uživati u ljepotama koje ronjenje pruža. U organizaciji Agencije Promocija ronjenja te uz podršku Grada i Turističke zajednice Vodica, bilo je organizirano besplatno probno ronjenje pod punom ronilačkom opremom i iz stručni nadzor ronioca i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama  s ciljem uključivanja mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

"Raduje nas što smo već drugu godinu domaćini projekta 'Pogled u plavo' koji predstavlja promociju ronjenja i ponuda u ronjenju što je vrlo bitno za našu destinaciju, a osim promocije djelujemo i ekološki te smo ovog vikenda na području grada Vodica imali tri komplementarna projekta što uključuje i čišćenje otoka Prvića, a na koji se je nadovezao projekt Jadran bez plastike koji podržava Grad i Turistička zajednica. Također nam slijedi Vodice Street Festival kada naše uličice ožive dječjim smijehom, predstavama, koncertima, radionicama, izložbama, lutkarskim predstavama, a ujedno će naši posjetitelji i građani imati priliku uživati  u ribarskim te klapskim večerima, a slijedi nam i 17 Vodički Jazz & Blues festival koji će trajati tri dana“, kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ grada Vodica.

Nakon kraće poduke o ronjenju i zarona u bazen posjetitelji projekta Pogleda u plavo razgledavali su podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju) , HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj -Lučko, a sve aktivnosti mogu se pratiti na BookNow 24 portal, https://www.booknow24.com/ dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Sva gostovanja 'Pogleda u plavo' mogu se pratiti na službenim stranicama projekta www.pogleduplavo.hr i službenim stranicama Agencije Promocija ronjenja www.promocja-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com i web portala Morski.hr http://morski.hr/

Pisane vijesti