“Romanca”, video spot HTZ-a proglašen najboljim nacionalnim turističkim filmom

Slika /arhiva/111019-solin1.jpg

Video spot Hrvatske turističke zajednice “Romanca” dobitnik je najvišeg nacionalnog priznanja “Baldo Čupić” na nedavno završenom 14. Međunarodnom festivalu turističkog filma održanom u Solinu kao najbolji hrvatski turistički film.

Na Festival je pristiglo ukupno 273 turističko-promotivna filma iz 67 zemalja svijeta, a od 80 nominiranih odabrano je 30 filmova koji su i prikazani u sklopu same manifestacije. Spot “Romanca” nastao je u produkciji Hrvatske turističke zajednica prema ideji Ane Rucner. Režirao ga je Jakov Sedlar po scenariju Rona Assoulina, a snimatelj je bio Željko Guberović.

Ovaj video uradak u trajanju od 3 minute promovira kulturnu baštinu Hrvatske, prikazujući baroknu crkvu Majke Božje Snježne u Belcu. Iznimnu ljepotu same crkve, oltara i kipova velike umjetničke vrijednosti prati glazba u izvedbi i aranžmanu poznate zagrebačke violončelistice Ane Rucner.

Ova vrijedna nagrada filmu „Romanca“ pokazuje da struka prepoznaje ne samo vrhunske hrvatske ljepote i baštinu, nego i trud i profesionalan rad uložen u promicanje naše zemlje kao prepoznatljivog turističkog odredišta. Film ćemo s ponosom distribuirati na svim sajmovima i prezentacijama Hrvatske u zemlji i u svijetu, istaknuo je direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, kojemu je nagradu uručio Vojko Pleština, direktor Međunarodnog festivala turističkog filma.

Ovo je jubilarni, deseti put da se dodjeljuje nagrada “Baldo Čupić” nazvana po dubrovačkom radijskom i televizijskom novinaru, autoru brojnih filmova o turizmu, za koje je osvojio brojne prestižne nagrade na svjetskim turističkim festivalima.



Pisane vijesti