Rijeka: Znatan porast turističkih noćenja u 11 mjeseci i studenome

Slika 8.12.2009

Rijeku je od početka ove godine do kraja studenoga posjetilo 63,2 tisuće turista, što je jednako kao prošle godine, ali su s 119,3 tisuće noćenja ostvarili porast od 7 posto, prvi su podaci Turističke zajednice Grada Rijeke.

Porastu noćenja najviše su pridonijeli strani turisti i njihovih oko 89 tisuća noćenja u jedanaest mjeseci je 15 posto više nego u istom razdoblju lani, a stranci bilježe porast i u dolascima i to za 7 posto. Strani turisti su u ukupnim turističkim dolascima imali udio 74 posto, a u ukupnim noćenjima 75 posto.

Na području Turističke zajednice grada Rijeke najviše noćenja u jedanaest mjeseci ostvarili su turisti iz Italije, Njemačke, Španjolske, Francuske, Slovenije, Japana, Mađarske, Velike Britanije, Izraela, Austrije te SAD-a.

Domaći su turisti, za razliku od stranih, zabilježili pad i dolazaka i noćenja u Rijeci u odnosu na prošlu godinu, u dolascima za 14 posto i noćenjima za 11 posto.

Prema smještajnim objektima najviše noćenja u Rijeci u jedanaest mjeseci ove godine, 71 posto, ostvareno je u hotelima. Slijede kampovi u kojem je ostvareno 13 posto od ukupnog broja noćenja te privatni smještaj i hosteli s udjelom u noćenjima od po 8 posto.

Samo u studenom ove godine u Rijeku je došlo 3,4 tisuće turista ili 4 posto manje nego u istom lanjskom mjesecu, dok je 8,1 tisuće noćenja u tom gradu porast za čak 22 posto.

Strani turisti u studenome su u Rijeci ostvarili više od 4,8 tisuća noćenja što je u odnosu na studeni prošle godine porast za čak 69 posto, pokazuju podaci Turističke zajednice Rijeka. (Hina)

 



Pisane vijesti