Rijeka očekuje više milijuna posjetitelja najavljenih kulturnih programa u 2020.

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/HN20200131440590.jpg

​Ovog vikenda Rijeka će postati Europska prijestolnica kulture, a procjenjuje se da će tijekom ove godine najavljene programe u povodu toga - koncerte, predstave, izložbe i druga događanja u Rijeci i na Kvarneru pratiti i posjetiti više milijuna ljudi, doznaje se iz Turističke zajednice Grada Rijeke.

Iz Turističke zajednice naglašavaju da se tijekom godine očekuje više milijuna posjetitelja najavljenih programa, kao i da se očekuje i već broj turističkih noćenja.

"Rijeka i riječki prsten su lani ostvarili rekordan turistički promet i približili se milijunskom noćenju - ostvareno je 924.203 noćenja, a u 2020. očekujemo dodatno, 10-postotno povećanje turističkog prometa na razini destinacije," kažu u riječkoj Turističkoj zajednici.

Rijeka 2020. započinje izuzetno aktivno, sa svečanim otvaranjem Europske prijestolnice kulture i stotinama programa, među ostalim i s Riječkim karnevalom. "Predstojeći vikend i ceremonija otvaranja pokazali su se kao odličan mamac za dolazak u Rijeku i na Kvarner jer dobivamo pozitivne informacije o popunjenosti smještajnih kapaciteta, pa vjerujemo da će i riječki i kapaciteti u regiji predstojećeg vikenda i slijedećih tjedana ostvariti odličan rezultat", dodaju.

Očekuju da će se turistički rezultati ove i slijedećih godina poboljšati te da će Rijeka nastaviti u smjeru turističkog pozicioniranja kao urbana city-break destinacija, posebno u dijelu kulturnog, poslovnog i zdravstvenog turizma.

Pozitivnim očekivanjima turističkog prometa doprinijet će ne samo Europska prijestolnica kulture, nego i brojni turistički događaji i proizvodi te sinergija nositelja turističke ponude, koja će se u 2020. značajno i kvalitetno unaprijediti - otvaranjem novog hotela na Turniću i novog Hilton Costabella beach resort & spa hotela na Costabelli.

"Tako će se Rijeka još bolje pozicionirati na turističkoj karti," naveli su iz riječke Turističke zajednice, ističući da su promidžbene aktivnosti, radi značaja projekta EPK, zajednički planirane i koordinirane s Turističkom zajednicom Kvarnera i Hrvatskom turističkom zajednicom, sa zajedničkim ciljem promicanja riječkih, kvarnerskih i hrvatskih turističkih odredišta. (Hina/FaH)

Pisane vijesti