Rijeka 2017. očekuje više kruzera

Slika /arhiva/P-H20160916013368.jpg

U riječku luku u petak je uplovio putnički brod za kružna putovanja Voyager kompanije Voyages of Discovery, a u Lučkoj upravi očekuju češće dolaske brodova koji do sada Rijeku nisu uključivali u svoja putovanja, kao i veći promet kruzera sljedeće godine.

Prvi od novih najavljenih dolazaka ostvaren je danas uplovljavanjem Voyagera. Brod je dugačak 155 metara, kapaciteta 560 putnika.

Sljedećeg tjedna očekuje se  dolazak broda Silver Spirit američke kompanije Silversea kapaciteta 540 putnika, a potkraj rujna broda Braemar, kompanije Fred Olsen Cruise Line, kapaciteta 929 putnika.

Za listopad je najavljen dolazak brodova Thomson Celebration i Saga Sapphire te Minerva, koji će zatvoriti ovogodišnju sezonu svojim drugim dolaskom u početku prosinca. U studenom se u riječkoj luci očekuje kruzer Pacific Princess.

Iz Lučke uprave Rijeka napominju da turistički jedrenjaci, uglavnom s njemačkim turistima, svake subote iz Rijeke kreću na tjedna kružna putovanja sjevernim otocima Hrvatskog primorja, ističući da je u prvih osam mjeseci na području te lučke uprave ostvareno 20 posto više putnika na jedrenjacima.

Najave dolazaka brodova na kružnim putovanjima u 2017. u Lučkoj upravi ocjenjuju vrlo dobrim, pa očekuju povećanje dolazaka brodova i putnika.

Sezonu će na početku travnja otvoriti brod Saga Sapphire , a najavljeni su i dolasci i novih brodarskih kompanija. Sada se, kažu u Lučkoj upravi, dovršavaju planovi putovanja za 2017.  i planiraju putovanja za 2018.,  kada se u Rijeci očekuju dolasci većih i još reprezentativnijih brodova poznatih kompanija. (Hina/FaH)



Pisane vijesti