Rekordan rast turističkog prometa na riječkom području

Slika /arhiva/140709_rijeka.jpg

Na riječkom području (Rijeka, Kastav, Viškovo, Čavle, Jelenje, Kostrena, Kraljevica, Klana i Bakar) ostvaren je rekordan rast turističkog prometa od 22 posto u prvih šest mjeseci ove godine, čime riječko područje prednjači po stopi rasta na području cijelog Kvarnera, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada.

Tako je na području grada Rijeke ostvareno povećanje od 26 posto u dolascima, odnosno 33.708 gostiju. Strani su turisti ostvarili povećanje broja dolazaka od 25 posto, čime u ukupnim dolascima sudjeluju u iznosu od 68 posto. Domaći gosti zadržali su pozitivni trend rasta i ostvareno je povećanje od 27 posto te u ukupnim dolascima sudjeluju s 32 posato.

Na području grada Rijeke u funkciji su četiri hotela, jedno prenoćište, jedanaest hostela, više od 100 privatnih iznajmljivača te jedan kamp - i svi skupa su ostvarili turistički promet od 61.951 noćenja, što je 25 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Strani su turisti ostvarili povećanje broja noćenja od 24 posto, a domaći su gosti zadržali pozitivni trend rasta i ostvarili su 27 posto više noćenja.

U prvih su šest mjeseci u predsezoni ostvareni pomaci u kvalitetnijim programima, pa je, osim Riječkog karnevala ove godine održano nekoliko manifestacija koje su utjecale na popunjavanje smještajnih kapaciteta, poput izložbe pasa CACIB na Trsatu i strukovnog okupljanja Hair Style News, održanom u centru grada.

Najčešći gosti koji su boravili u smještajnim objektima su državljani Italije, zatim Njemačke, Francuske, Španjolske i Velike Britanije, a u prosjeku su boravili 1,9 dana.

Ostvareni trend rezultat je zajedničkih aktivnosti s ciljem unapređenja cjelokupne ponude, a Turistička zajednica grada Rijeke je, pored redovnih promidžbenih aktivnosti, pripremila i dvije aplikacije za pametne telefone. Jedna je Rijeka Bike namijenjena brojnim biciklistima koji borave ne samo u gradu već i u riječkom prstenu, a druga je klasična turistička mobilna aplikacija Rijeka Connect. Obje aplikacije besplatne su i dostupne u online trgovinama App Store i Google play.



Pisane vijesti