Rekonstrukcija povijesnog dijela hotela Milienij do kraja veljače

Slika /arhiva/P-H20151006000225.jpg

Hotelska grupacija Milenij hoteli iz Opatije do kraja veljače planira dovršiti radove na temeljitoj rekonstrukciji povijesnog dijela hotela Milenij u što ulaže 1,5 milijuna eura, doznaje se iz te grupacije.

Radovi na rekonstrukciji povijesnog dijela toga opatijskog hotela počeli su ovog mjeseca te obuhvaćaju radove na kompletnim instalacijama, novi sustav klimatizacije, audio i Wi Fi-a te video nadzora, bolju izolaciju i zaštitu od buke te druge detalje, a preuredit će nekoliko od ukupnih 99 soba tako da se njihova kvadratura povećava nauštrb njihovog broja.

U rekonstrukciji sudjeluje arhitektonski ured iz Beča specijaliziran za stare monarhističke vile koje su izuzetno vrijedna baština, a kako je to i povijesni dio hotela Milenij posebna pažnja posvećuje se četiri metra visokim stropovima s dekoracijama, vanjskim kamenim arkadama i kamenoj fasadi.

Kad je o fasadi riječ, kako je kamen kojim su građene tradicionalne opatijske vile nedostupan, jer je kamenolom iz kojeg potječe ugašen, valja ga očuvati od propadanja što se može izvesti isključivo sa suradnicima koji su ovlašteni od konzervatora i znaju raditi na revitalizaciji kamena.

"Unatoč radovima na povijesnom dijelu koji bi trebali biti dovršeni do kraja veljače, ostali dio hotela Milienij će otvoriti krajem siječnja ili početkom veljače i primiti goste", napominje za Hinu voditelj korporativnih komunikacija Ivan Sarajlić dodajući da je taj, kao i ostali hoteli iz Grupacije u ovu godinu ušao s dobrom popunjenošću za doček Nove godine, a dobre su i najave u nastavku godine.

"Prošle godine ostvarili smo poraste noćenja u gotovo svim mjesecima, i ljeti i kroz jesen i zimu, a i kongresna se sezona produljila te očekujemo da će fizičke pratiti i pozitivni financijski trendovi", kaže Sarajlić.

Osim hotela Milenij, u zimskom razdoblju planirani su i drugi radovi i investicije koi će potrajati do proljeća, poput uređenja nove recepcije hotela Sveti Jakov, u kongresnom centru Tamaris uređuju se novi sadržaji za druženje i susrete kongresnih gostiju, a ulaže se i u hortikulturno te pejzažno uređenje oko svih hotela.

U sastavu grupacije Milenij hotela je šest hotela u Opatiji kategorije četiri i pet zvjezdica - Milenij, Sveti Jakov, Design Hotel Royal, Grand Hotel 4 opatijska cvijeta, Continental i Agava.

(Hina/FaH)



Pisane vijesti