Regionalni Adria Hotel Forum od 11. do 13. veljače o investicijama i inovacijama

Slika /arhiva/AHF2014-L.JPG

Drugo izdanje jedine stručne hotelsko-investicijske konferencije u regiji jugoistočne Europe Adria Hotel Forum od 11. do 13. veljače s više od 250 sudionika predstavit će najnovije svjetske hotelske trendove, ukazati na važnost inovacija i stalne edukacije te raspraviti mogućnosti za povećanje investicija i konkurentnosti hrvatskog hotelijerstva. Najavljujući taj forum na današnjoj konferenciji za medije njegova organizatorica Marina Franolić istaknula je da će ove godine imati puno više panelista nego lani, njih 40, među kojima i direktore razvoja i investicija velikih svjetskih hotelskih brendova poput Hyatt Internationala, InterContinental Grupe, Best Westerna i druge, ali i predstavnike domaće i regionalne hotelske industrije iz Crne Gore, Slovenije i drugih zemalja. Forum će početi tzv. nultim danom odnosno edukacijama o mogućnostima EU fondova za turizam te tehnologijama i inovacijama, a tog će dana predstaviti i najbolja dva inovativna studentska projekta za produljenje sezone proizašlih iz natječaja AHF-a u kojemu su sudjelovali studenti završnih godina 20 hotelijersko-turističkih fakulteta i visokih škola u regiji.

Drugo izdanje jedine stručne hotelsko-investicijske konferencije u regiji jugoistočne Europe Adria Hotel Forum od 11. do 13. veljače s više od 250 sudionika predstavit će najnovije svjetske hotelske trendove, ukazati na važnost inovacija i stalne edukacije te raspraviti mogućnosti za povećanje investicija i konkurentnosti hrvatskog hotelijerstva.

Najavljujući taj forum na današnjoj konferenciji za medije njegova organizatorica Marina Franolić istaknula je da će ove godine imati puno više panelista nego lani, njih 40, među kojima i direktore razvoja i investicija velikih svjetskih hotelskih brendova poput Hyatt Internationala, InterContinental Grupe, Best Westerna i druge, ali i predstavnike domaće i regionalne hotelske industrije iz Crne Gore, Slovenije i drugih zemalja.

Forum će početi tzv. nultim danom odnosno edukacijama o mogućnostima EU fondova za turizam te tehnologijama i inovacijama, a tog će dana predstaviti i najbolja dva inovativna studentska projekta za produljenje sezone proizašlih iz natječaja AHF-a u kojemu su sudjelovali studenti završnih godina 20 hotelijersko-turističkih fakulteta i visokih škola u regiji.

Prvi dan Foruma, 12. veljače, bit će posvećen investicijama u hotelijerstvu u regiji, s posebnim osvrtom na privatizaciju, važnost hotelskih brendova i zašto ih je u Hrvatskoj manje od prosjeka u EU te na suvremene modele poslovnog razvoja u hotelijerstvu.

Treći dan će predstaviti brojne najnovije trendove u svjetskoj, regionalnoj i hrvatskoj hotelskoj industriji, a u sklopu Foruma planiran je i tzv. otvoreni intervju s ministrom turizma Darkom Lorencinom, čije je ministarstvo uz još slično crnogorsko i slovensko te druge institucije i Udrugu poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) glavni pokrovitelji Foruma.

Glavni partner Foruma je tvrtka Horwath HTL iz Zagreba čija je predstavnica Sanja Čizmar kazala kako je u današnje vrijeme ekonomskih nestabilnosti, rascjepkanosti hotelsko-turističkog tržišta i 'premalih' zemalja u jugoistočnoj Europi organizirati takav stručni skup pravi podvig, a smatra i da bi u idućih nekoliko godina AHF mogao postati zvučni brend u svijetu hotelskih konferencija. (Hina)



Pisane vijesti