Radna zajednica Alpe - Jadran

Slika /arhiva/alpejadran-w.jpg

Radna skupina za turizam Radne zajednice Alpe-Jadran svoj drugi službeni ovogodišnji sastanak održat će 12. prosinca u Varaždinu.

Radna zajednica Alpe-Jadran ima 17 članica, poglavito regija i županija iz Austrije, Italije, Mađarske, dok su Hrvatska i Slovenija zastupljene kao države.

Republika Hrvatska predsjedava ovom Radnom skupinom od 1996. godine i u tom je vremenu uspjela ostvariti čitav niz aktivnosti. Izdala je 5 časopisa, jezični vodič, tri auto-karte, video materijal, prikupljala statističke pokazatelje za područje Alpe-Jadran, te organizirala nekoliko okruglih stolova na različite teme.

Na predstojećem sastanku Radna skupina dovršit će izradu novog časopisa na temu «Vjerski običaji članica RZ Alpe-Jadran», dogovoriti detalje izrade i izdavanja posebne publikacije:»Biciklističke staze», te raspravljati o novim aktivnostima skupine iz aspekta EU proširenja.

Skupom će predsjedavati Blanka Belošević, načelnica Odjela za međunarodnu turističku suradnju, a nazočan će biti i predsjedatelj II. Komisije za gospodarstvo, promet i turizam RZ Alpe-Jadran Imre Gyözö Nagy.
 

 

 



Pisane vijesti