Pula: Od početka godine u Istri svega 440 tisuća turističkih noćenja

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/Zoran_Jelaca_Pul-arena.jpg

U Istri trenutno boravi 2129 turista, doznaje se u četvrtak u Turističkoj zajednici Istarske županije, čiji podaci pokazuju da je od početka godine do 20. svibnja ostvareno ukupno 440 tisuća turističkih noćenja, što je 80 posto manje nego lani kada je u istom razdoblju ostvareno 2,2 milijuna noćenja.

Samo u prvih dvadeset dana svibnja ostvareno je oko 28 tisuća noćenja, što je za čak 96 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju kada je ostvareno 820 tisuća noćenja, podaci su županijske turističke zajednice. 

"Istarska turistička zajednica pripremila je promotivnu kampanju usmjerenu onim neodlučnim turistima koji već dobro poznaju Istru, a koja će obuhvatiti Sloveniju, Austriju i Bavarsku. No, još uvijek nije poznato kada će ona krenuti jer su granice između Slovenije i Austrije još uvijek zatvorene", potvrdio je Hini direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. 

Objašnjava kako će se u toj kampanji govori o tome kako je Hrvatska vrlo dobro prebrodila krizu izazvanu epidemijom koronavirusa te se u međuvremenu s protokolima dobro pripremila za prihvat gostiju.

"Ove će godine gotovo svi gosti imati poseban tretman jer neće biti gužve tako da ćemo imati više vremena posvetiti se svakom gostu", rekao je Ivošević. 

Naglašava kako je tijekom protekloga vikenda u Istru stigao veliki broj slovenskih državljana, koji su doputovali čim su se u petak otvorile njihove granice. Većina njih ima nekretnine u Istri te su boravili u svojim vikendicama i apartmanima, a manji dio u nekim već otvorenim malim obiteljskim kampovima. 

"Zbog epidemije koronavirusa, marketinške aktivnosti Turističke zajednice bile su zaustavljene, no kako se epidemiološka situacija poboljšala i otkako su mjere popustile krenuli smo s promotivnim aktivnostima. Uskrs nam je uvijek bio prvi pokazatelj kakva će nam biti sezona, no u ovim okolnostima to nam je pokazao upravo protekli vikend", istaknuo je Ivošević. 

Naglašava kako interes za Istru postoji, što potvrđuju i gužve na granicama tijekom vikenda.

"Svi davatelji usluga, od ugostitelja i restorana do kafića otvorili su svoja vrata i tijekom vikenda su radili vrlo dobro. Upita za dolazak u Istru ima i to je dobar pokazatelj", poručio je Ivošević. (Hina)

Ostale vijesti