PRVO NACIONALNO PREDSTAVLJANJE HRVATSKOG TURIZMA NA MEĐUNARODNOM SAJMU U BEOGRADU

Slika /arhiva/BEOGRAD, 24.-28.2.2010;Beograd-grad-w.jpg

Ministar turizma Damir Bajs, državni tajnik za turizam Branko Grgić, i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Niko Bulić, posjetit će 32. IFT Međunarodni sajam turizma, koji će se od 24. do 28. veljače održati u Beogradu. Riječ je o prvom nacionalnom predstavljanju Hrvatske na najvećem turističkom sajmu u Srbiji.

Sajam „IFT“ u Beogradu okupit će ove godine na oko 33 tisuće četvornih metara izložbenog prostora Beogradskog sajma više od 800 domaćih i stranih izlagača iz 30-ak zemalja.

Na štandu Hrvatske turističke zajednice osim opće, novosti iz turističke ponude predstavit će i suizlagači: Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica Ličko-senjske županije, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije, Turistička zajednica Opatije, Turistička zajednica grada Raba, Turistička agencija Uniline, nacionalni brodar Jadrolinija, hotelske kuće: Jadranski luksuzni hoteli, Valamar i Jadran Crikvenica.

Službeno otvaranje sajma je 24. veljače, a na njemu će nazočiti hrvatski turistički čelnici dok će u večernjim satima u hotelu Hyatt biti upriličena Hrvatska večer.
Sljedeći dan održat će se tiskovna konferencija na kojoj će se ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs obratiti predstavnicima medija te ih izvijestiti o novostima u hrvatskom turizmu, dok će direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić održati prezentaciju o hrvatskom turizmu.

Prošle je godine u Hrvatskoj zabilježeno 1,3% više turista iz Srbije te 14,5% više noćenja srpskih turista u odnosu na 2008. godinu čemu je, između ostalog, pridonijela i uspješna prošlogodišnja promidžba našeg turizma u toj zemlji tijekom ljetnih mjeseci. Gosti iz Srbije najveći su turistički promet ostvarili u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.


Najave