Prvi Tuna & Sushi Festival u Zadru

Slika /arhiva/I_tunasushi_fest-2.jpg

U sklopu projekta „Hrvatska 365“, Turistička zajednica grada Zadra, uz potporu Ministarstva turizma RH i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, organizira prvi Tuna & Sushi Festival, od 23. do 25. siječnja 2015. godine u Zadru, čiji je cilj povezivanje gospodarske, gastronomske i turističke ponude zadarske regije te cijele Hrvatske s Japanom i japanskim tržištem.

Termin održavanja ove manifestacije pridonosi produljenju turističke sezone organizacijom manifestacija i ponudom turističkih proizvoda izvan ljetnih mjeseci, s naglaskom na turističku promociju i povećanu marketinšku vidljivost te će još više doprinijeti prepoznatljivosti zadarske regije u Japanu, ali i Hrvatske kao turističke destinacije.

Ovaj se događaj odlično nadovezuje na trend povećanja turističkih kretanja japanskih gostiju koji su u 2014. godini, na području Zadarske županije, ostvarili porast od 53 posto u dolascima te 35 posto u noćenjima.

Prvi Tuna & Sushi Festival privući će mnoge ugledne goste pa će tako u Zadar doći veleposlanik Japana Keiji Ide, kao i veleposlanici Francuske i Južne Koreje, cijenjeni gospodarstvenici japanskih kompanija te predstavnici turističkih tvrtki s emitivnih dalekoistočnih tržišta. S hrvatske strane pridružit će se ministar turizma Darko Lorencin, predstavnici Ministarstva turizma RH, predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru te naši gospodarstvenici.

Festival će obuhvatiti mnoga događanja i radionice tijekom navedenog razdoblja, a za javnost na Narodnom trgu u subotu, 24. siječnja prijepodne, bit će priređena prezentacija pripreme tune i sushija na tradicionalni japanski način. Događaj će popratiti nastup bubnjarske skupine Wa-daiko, a na festivalu će nazočiti i poznati japanski kuhari i sushi majstori, gospoda Amano i Sato. 

Cijeli događaj na Narodnom trgu bit će humanitarnog karaktera, pa će tako djeca iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije, među kojima i naši mladi poznati plivači Jurica Milin i Lucija Mijolović, uz simboličan iznos od 10 kuna, prodavati pribor za jelo s kojim će svi zainteresirani moći degustirati  tuna i sushi specijalitete.
Cijeli događaj će, uz hrvatske medije, popratiti i nacionalna japanska televizija NHK te japanski mediji stacionirani u Europi.



Najave